Superstjernes bandomshjem får fornem hæder

Nu kan du opleve, hvor og hvordan Johnny Cash voksede op.

Udgivet Opdateret

De yngre læsere vil nok bedst kende den amerikanske countrystjerne Johnny Cash i Joaqiun Phoenix’ skikkelse i storfilmen I Walk The Line fra 2005.

For det lidt ældre segment er Johnny Cash måske nok bedst kendt for sine fængselskoncerter og sange som ‘San Quentin’, ‘I Walke The Line’ og Ring Of Fire.

Nu er hans barndomshjem, der ligger i Dyess i den amerikanske delstat Arkansas, blevet udnævnt til et ‘historisk sted’.

Det skriver flere amerikanske medier, blandt dem Rolling Stone.

Restaureret for millioner

Det er Arkansas State University, der ejer huset og den omkringliggende jord. Universitetet har netop brugt 575.000 dollar (godt 3,5 millioner kroner. red.) på at restaurere begge dele.

Universitetet indgav allerede i december ansøgningen om give stjernens barndomshjem, der består i alt seks værelser og er fra 1934, den ære det er, at blive kaldt for ‘historisk’.

Mark Christ fra Arkansas Historic Preservation Program er glad for udnævnelsen:

– Det er skønt, at en af USAs bedste sangskriveres barndomshjem og entertainer har opnået national anerkendelse. Og endnu bedre er det, at det nu er blevet restaureret, så folk kan besøge det og følge i Johnny Cashs fodspor.

Oscar-nomineringer

Phoenix blev forøvrigt i 2006 Oscar-nomineret som bedste mandlige skuespiller for rollen, mens Reese Witherspoon, der spiller Cashs anden hustru, samme år fik en Oscar for sin præstation i filmen. Walk the Line var i alt nomineret til fem Oscars.

I byen Tupelo, Mississippi, kan turister se en anden legendes barndomhjem; her boede Elvis Presley som barn. (Se også i galleriet).

Johnny Cash døde i 2003.

Powered by Labrador CMS