Succession-stjerne vinder fornem pris

Jeremy Strong får en Tony for medvirken i teaterstykke baseret på værk af norske Henrik Ibsen

Udgivet

Jeremy Strong fra tv-serien "Succession" har natten til mandag fået prisen for Bedste Skuespiller i et teaterstykke ved prisuddelingen Tony Awards i New York City.

Det skriver mediet Variety.

Strong vandt en Tony for at have medvirket i "An Enemy of the People", der er baseret på den norske dramatiker og digter Henrik Ibsens værk "En Folkefjende".

"An Enemy of the People" følger en læge i en lille norsk by, der forsøger at advare offentligheden om, at vandet på det lokale kursted er forgiftet.

Stykket er instrueret af Amy Herzog, der også står bag Broadway-opsætningen af et andet Ibsen-værk, "Et dukkehjem".

Ibsen regnes for at have været en af de vigtigste forfattere i Det Moderne Gennembrud, der anses for at have varet fra 1870 til 1890. Blandt hans værker kan i øvrigt nævnes "Brand" fra 1865 og "Peer Gynt" fra 1867.

Dansk gift

Tony Awards fejrer det bedste fra teaterstykkerne og musicalerne på Broadway, der dækker over en række teatre i New York City.

Jeremy Strong, der er dansk gift, har før medvirket i Broadway-stykket "A Man for All Seasons" fra 2008.

"Succession", der handler om et mediedynasti og den dysfunktionelle familie bag, har vundet priser ved flere prisuddelinger heriblandt Writers Guild Awards og Emmy-uddelingen.

Søndagens Tony Awards var 77. udgave af prisuddelingen, der er opkaldt efter skuespillerinden Mary Antoinette "Tony" Perry, der døde i 1946.

Flest kategorier

Teaterstykket "Hell's Kitchen", der er baseret på sangerinden Alicia Keys barndom, var nomineret i flest kategorier - i alt 13 - og vandt blandt andet for Bedste Skuespillerinde i en musical.

"Stereophonic", om stiftelsen af et musikstudie i 1976, vandt prisen for Bedste Teaterstykke.

Jeremy Strong vandt prisen, en såkaldt Tony, for at have medvirket i "An Enemy of the People", der er baseret på den norske dramatiker og digter Henrik Ibsens værk "En Folkefjende". - Foto: Brendan Mcdermid/ReutersTIDLIGERE VERSIONER04.54 Succession-stjerne vinder pris for teaterstykke med norsk ophav 1. version

Jeremy Strong vandt prisen, en såkaldt Tony, for at have medvirket i "An Enemy of the People", der er baseret på den norske dramatiker og digter Henrik Ibsens værk.
Powered by Labrador CMS