Støjberg i modvind: Deler kage-billede

Det har skabt stor debat på Facebook, at Inger Støjberg (V) tirsdag har fejret sine udlændingestramninger.

Inger Støjberg (V) er kommet i et sandt stormvejr på Facebook, fordi hun fejrer sine udlændingestramninger med et kage-billede. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Det har i høj grad vakt opsigt, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) tirsdag eftermiddag valgte at fejre sine mange udlændingestramninger med et billede af en lagkage pyntet med tallet 50.

Tallet illustrerer antallet af udlændingestramninger, som regeringen ifølge Inger Støjberg har vedtaget.

Mange kommentarer

Ministeren har lagt billedet op på Facebook, og det har medført både positive og negative kommentarer fra brugerne på det sociale medie.

Mere end 11.000 personer har tirsdag ved 18-tiden reageret på billedet, der i øvrigt er blevet delt 1080 gange. Mere end 2000 gange har Facebook-brugere skrevet kommentarer til opslaget.

Det er to stramninger, der på oversigten over samtlige stramninger har nummer 41 og 42, der har fået tallet op på 50 i alt.

Skærpede krav

Der er tale om skærpede krav til religiøse forkyndere – altså personer, der får opholds- og arbejdstilladelse i Danmark for arbejde i religiøse samfund.

Stramningerne betyder, at religiøse forkyndere skal igennem et obligatorisk kursus i dansk familieret, frihed og folkestyre samt et krav om, at religiøse forkyndere underskriver en erklæring om at ville overholde dansk lovgivning.

Også Støjbergs kolleger på Christiansborg har reageret på, at ministeren har fejret sine stramninger med en othellolagkage.

Deriblandt De Radikales politiske leder, Morten Østergaard.

– Kagerne blir større og større, skoene mindre og mindre. Et Othellotrofæ over andres ulykke, skriver Morten Østergaard på Twitter.

/ritzau/



Powered by Labrador CMS