Stjernemusiker sagsøger Trump

Den canadisk fødte sanger og sangskriver Neil Young har fået nok af Donald Trump. Nu går han rettens vej.

Udgivet Opdateret

Tirsdag den 4. august har den canadisk fødte sanger og sangskriver Neil Young indleveret et søgsmål mod den amerikanske præsident til retten i New York. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge norske VG.

Artiklen fortsætter under videoen

Af søgsmålet fremgår det, at Neil Young ikke vil tillade, at Donald Trump bruger hans sange i forbindelse med sin kampagne frem mod det amerikanske præsidentvalg i november i år.

Det skete blandt andet i forbindelse med det såkaldte ‘Trump Tulsa Rally’ i Tulsa, Oklahoma, den 20. juni. Her bragede Neil Young melodierne ‘Rockin’ in the Free World’ og ‘Devil’s Sidewalk’ ud af højttalerne.

– Jeg anlægger ikke sag fordi jeg ikke respekterer det amerikanske folks rettigheder til frit at støtte den kandidat, de ønsker. Men min samvittighed tillader ikke at min musik bruges i en kampagne, jeg mener, splitter befolkningen, siger han.

Det fremgår også af VG, at folkene bag Trumps kampagne ikke har kommenteret på sagen.

Han er iøvrigt langt fra den eneste kunstner, der har givet udtryk for vrede mod den amerikanske præsident. Flere andre, her i blandt Aerosmith, Rihanna, Adele og også afdøde Tom Pettys familie, har modsat sig, at deres musik benyttes af Donald Trump i valgkampen.

Det samme gælder for Rolling Stones, der truede med et sagsanlæg tilbage i juni måned, såfremt det ikke får ende.

Powered by Labrador CMS