Stjerne-regn over Mikkelsen

Aviser giver fire stjerner til ny Fantastiske skabninger-film, hvor Mads Mikkelsen får ros for skurkerolle

Udgivet Opdateret

Rollen var egentlig besat af en anden.

Men efter skandaleombruste Johnny Depp måtte trække sig som skurken Gellert Grindelwald stod Mads Mikkelsen klar til at overtage rollen i filmen "Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder".

Og det har den danske stjerneskuespiller gjort med bravur, mener de danske anmeldere.

- Ganske vist kom Mads Mikkelsen med på et afbud fra Johnny Depp, men hans præstation i rollen som Gellert Grindelwald er med til at løfte den tredje film i Harry Potters prequel-univers, "Fantastiske skabninger", gevaldigt, skriver Politikens anmelder.

Danske anmeldere er vilde med Mads Mikkelsen i rollen som Gellert Grindelwald i 'Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder', der får premiere i Danmark torsdag. Her ses den danske skuespillere til verdenspremieren i London 29. marts.
Danske anmeldere er vilde med Mads Mikkelsen i rollen som Gellert Grindelwald i "Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder", der får premiere i Danmark torsdag. Her ses den danske skuespillere til verdenspremieren i London 29. marts.

Bedre end Depp

I Jyllands-Posten roses Mads Mikkelsen for "så naturligt at gøre figuren til sin egen", mens B.T. kalder ham en bedre Gellert Grindelwald end Johnny Depp, der nåede at spille rollen i nummer to film om troldmanden Newt Scamander og hans magiske skabninger.

- Filmen er et fremragende magisk eventyr, der holder en fanget fra start til slut, og det er uden tvivl den bedste i Fantastiske skabninger-serien, lyder det videre i B.T.'s anmeldelse.

"Den bedste"

Også Jyllands-Postens anmelder kalder filmen for den foreløbigt bedste i serien.

- Men den føles stadig som et lidt uengageret tillæg til Harry Potter-fortællingen, skriver anmelderen videre i Jyllands-Posten.

Alle tre aviser samt Berlingske kvitterer med fire ud af seks stjerner til filmen.

Mediet Soundvenue er dog ikke lige så imponeret og uddeler blot to stjerner.

- Det eneste lyspunkt er Mads Mikkelsen. Han overstråler alt og alle i rollen som diabolske Grindelwald, der nærmest sidestilles med Hitler i sin kamp for etnisk udrensning og et totalitært troldmandsstyre, skriver Soundvenues anmelder.

Planer om fem film

"Fantastiske skabninger" er baseret på Harry Potter-skaberen J.K. Rowlings opslagsværk af samme navn.

Filmene foregår i samme magiske univers som Harry Potter-serien, men finder sted cirka 60 år før. 

Der er planer om at lave fem film i alt.

"Fantastiske skabninger: Dumbledores hemmeligheder" har premiere i danske biografer torsdag.

Powered by Labrador CMS