Sportsstjerne sigtet for vold mod eks

Han risikerer flere års fængsel, hvis han bliver dømt.

Mario Cipollini skal for en dommer senere i marts. Foto: Scanpix.
Udgivet Opdateret

De fleste, der har set cykelløb i 90’erne og i det nye årtusinde, genkender nok navnet Mario Cipollini.

Den hæderkronede cykelrytter var kendt for sin flamboyante stil i alverdens etapeløb, men nu risikerer “Super Mario” et mindre flatterende tilnavn.

Flere medier, herunder Cycling News skriver, at Mario Cipollini senere på måneden skal i retten, sigtet for en række foruroligende forhold.

Ifølge Cycling News er Cipollini sigtet for at stalke sin ekskone, Sabrina Landucci. Han er sigtet for vold mod hende, og han er sigtet for trusler mod hendes kæreste, Silvio Giusti.

Sagen skal for en dommer 20. marts, men anklagerne mod den tidligere cykelstjerne går tilbage til 2016 og 2017.

Anklageren i sagen påstår, at Cipollini har overfaldet Sabrina Landucci med slag, lussinger, spark og dødstrusler, han skulle blandt andet have overfaldet hende i januar 2017.

– Jeg var på arbejde, da Mario overfaldt mig for øjnene af kolleger og kunder. Han greb fat i min nakke og bankede mit hoved ind i en væg. Jeg var nødt til at tage på skadestuen, men hændelsen gjorde mere ondt en skaderne, siger Sabrina Landucci i anmeldelsen af sagen.

Mario Cipollini risikerer op mod seks års fængsel for vold og op mod fire års fængsel for trusler, skulle han blive dømt.

Karriere

Mario Cipollini stoppede som professionel cykelrytter i 2005. Han vandt etaper i både Vuelta a España, Tour de France og Giro d’Italia.

Det var særligt i det italienske etapeløb, at han udmærkede sig. Her vandt han 42 etaper, mens det blev til 12 etapesejre i Tour de France og tre løb i Vuelta a España.

Powered by Labrador CMS