Søs Egelind afviser kritik

Med et velklingende efternavn gør man alt for at bevise sit eget talent, lyder det fra skuespillerbarnet Molly Egelind

Udgivet

Der har været meget snak om, hvorvidt børn af kendte skuespillere har nemmere ved at få en fod ind i branchen alene grundet deres efternavn og ophav.

Det afviser Søs Egelind, der er mor til Molly Egelind, i tirsdagens udgave af Viaplay-programmet "Breinholts".

Her spørger vært Anders Breinholt, om Søs Egelind nogensinde har taget en snak med datteren om potentielle udfordringer ved at gå samme vej som hende.

Ekstra fantastisk

- Nej, men hun har haft den med sig selv. Det har hun fandeme, svarer Søs Egelind og fortsætter:

- Det er en klassiker, hvis man er skuespillerbarn - dem kalder man jo nepo-babyer, som har det meget nemmere end alle andre - men tværtimod synes de selv - Molly gjorde i hvert fald - at så skulle hun jo være ekstra fantastisk. Så hun kæmpede i mange år for at undgå det, fortæller Søs Egelind.

- Men da hun ligesom startede som 13-årig med at komme med i nogle film - helt uden om mig i øvrigt - hun blev fundet, så var hun jo ligesom inde. Men hun kæmpede i mange år imod det.

Professionelt parløb

Søs Egelind er især kendt for sit professionelle parløb med Kirsten Lehfeldt. Kirsten Lehfeldt har sammen med sin mand, Stig Hoffmeyer, der gik bort i 2022, datteren Mille Lehfeldt, der er kendt for satiretrioen Platt-form og for roller i serier som "Lykke", "Dansegarderoben" og "Carmen Curlers".

Nepo-baby er en forkortelse af udtrykket "nepotisme-børn" og blussede ifølge TV 2 op, da New York Magazine i 2022 udgav en artikel med overskriften "Hun har sin mors øjne. Og agent" og kortlagde, at en stor del af Hollywood og det amerikanske kulturliv var i familie med hinanden.

- Stolt af min mor

Molly Egelind, hvis far er den svenske filmfotograf Björn Blixt, satte i 2021 ord på det i forbindelse med TV 2-julekalenderen "Kometernes jul", som både hun og Søs Egelind medvirkede i.

- Jeg er stolt af min mor og har intet problem med at skulle snakke om hende. Men jeg tror da, at alle har det sådan, at man gerne vil værdsættes for det, man er, og ikke for et navn, sagde Molly Egelind dengang til Ritzau.

- Jeg vil gerne være sikker på, at folk ser, hvor umage jeg gør mig, og at jeg går op i det, jeg laver. Jeg knokler virkelig for de sejre, jeg får. Og så er det andet bare blevet en omstændighed, som jeg har med mig. Jeg ved ikke, hvordan det havde været, hvis det ikke var sådan.

Molly Egelind spillefilmsdebuterede i dramaet "Okay" fra 2002. I dag er den 36-årige skuespiller især kendt for sin bærende rolle i TV 2 Charlie-serien "Sygeplejeskolen".

Søs Egelind blev uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 1982. Molly Egelind tog uddannelsen i Odense og dimitterede i 2015. (Arkivfoto). - Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Mor og datter til premiere i 1998. (Arkivfoto). - Foto: Jørgen Jessen/Ritzau Scanpix

Søs og Molly Egelind medvirkede begge i TV 2-julekalenderen "Kometernes jul", der blev sendt i 2021.
Powered by Labrador CMS