Sofia og Carl Philip repræsenterer kongeparret

Kongen har peget på, hvem der skal være stand-in for ham og dronningen ved Victoriakoncerten.

Udgivet Opdateret

Når svenske kronprinsesse Victoria den 14. juli kan fejre 43 års fødselsdag bliver det med afviklingen af Victoriakoncerten på Öland nøjagtigt som det plejer. Men det bliver i en temmelig anden udgave end normalt.

Artiklen fortsætter under videoen

Grundet corona-krisen vil der nemlig kun være adgang for de nære medlemmer af den kongelige familie og det bliver endda i ganske beskedent omfang. For eksempel vil kongeparret ikke dukke op. Samtidig virker det ikke sandsynligt, at prinsesse Madeleine og hendes familie, der bor i Florida, USA, overhovedet får mulighed for at rejse til Sverige.

Kongehuset vil dog være officielt repræsenteret på dagen. Kong Carl Gustaf har nemlig besluttet, at prins Carl Gustaf og prinsesse Sofia skal træde til i hans og dronning Silvia sted. Det skriver Svensk Damtidning.

“Da det stod klart, at Victoria-koncerten blev annulleret for offentligheden, troede mange, arrangementet kun ville få deltagelse af Victoria og Daniel. Men kongen ønsker, at også Carl Philip og Sofia kommer, så begivenheden får deltagelse af så mange kongelige som muligt,” forklarer Ellen Myrgård, der er journalist ved mediet.

Hun fortæller samtidig, at det altid er kongen, der udpeger den eller de, der skal repræsentere kongehuset ved forskellige arrangementer.

Det fremgår iøvrigt også af den kongelige kalender, at prins Carl Philip og prinsesse Sofia vil være at finde på tilhørerpladserne ved koncerten.

Powered by Labrador CMS