Snobben fylder 50

Han gør sig i alt fra kultsatire til folkekomedie, drama og klassiske teaterroller. Mange vil kende ham som snobben Poul. Rasmus Botoft fylder 50 år

Onsdag den 5. januar fylder skuespiller og manuskriptforfatter Rasmus Botoft 50 år. (Arkivfoto)
Onsdag den 5. januar fylder skuespiller og manuskriptforfatter Rasmus Botoft 50 år. (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Mange vil måske tænke på ham som den ene halvdel af de pastelklædte snobber Fritz og Poul fra satireshowet "Rytteriet", der afskyr de fattige, som er for kedelige og triste, men elsker hinanden og de andre rige.

Men han er også kendt fra et hav af andre roller i film og tv og på teater, og han er en alsidig skuespiller, der evner både at være sjov og alvorlig.

Onsdag den 5. januar fylder skuespiller og manuskriptforfatter Rasmus Botoft 50 år.

"Rytteriet" startede som radio på P2, men kom siden på tv og blev til et liveshow ad flere omgange - først på Bellevue Teatret og siden i Tivolis Glassalen og er skabt i samarbejde med skuespillerkollegaen Martin Buch.

Her har Rasmus Botoft også udødeliggjort milde Else, der er gift med vrede Erik, og musikproduceren, der i en sangsketch lader kunstnerne "køre den ind med penis".

Alsidighed

Alsidigheden træder klart frem med et blik på hans arbejde de seneste år.

For ud over satiren har han blandt andet været en uhyggelig dæmon i TV 2's julekalender "Juleønsket", spillet med i den populære serie "Badehotellet" på samme kanal og haft titelrollen som Svejk i stykket af samme navn på Nørrebro Teater.

Også flere folkelige, danske komediefilm har Rasmus Botoft på rollelisten. Senest "Jagtsæson" fra 2019, "Madklubben" fra 2020 og "Alle for fire", der får premiere i 2022.

Han er ikke bange for at være folkelig, og alsidigheden passer skuespilleren godt, har han fortalt i et interview med Midtjyllands Avis.

- Jeg laver de ting, hvor jeg kan føle pulsen og lysten til det. Jeg synes, jeg har været meget god til at lade mig rykke med der, hvor jeg har kunnet mærke lysten til at spille en rolle. Hvis der er en rød tråd, så har jeg ikke fået øje på den endnu, men samtidig ved jeg ved heller ikke, hvor den ender.

Er nået langt

Han er nået langt, siden han debuterede i ungdomsfilmen "Smukke dreng" i 1993.

Rasmus Botoft, der er vokset op på Amager, blev uddannet skuespiller fra Aarhus Teaters Skuespillerskole i 1999. I 2000-2007 var han fastansat ved Det Kongelige Teater, hvor han medvirkede i en lang række forestillinger.

Makkerskabet med Martin Buch startede allerede på skuespillerskolen, hvor de mødte hinanden.

Privat er Rasmus Botoft gift med skuespiller Lisbeth Wulff, som han også mødte på skuespillerskolen. De blev gift i 2010 og har sammen sønnen Wili. Familien bor på Vesterbro i København.

Alder skræmmer ikke

At blive ældre skræmmer ikke Rasmus Botoft, har han fortalt i et interview med ugebladet Femina.

- Altså den lille dreng Rasmus fra Amagerbrogade er jo inden i mig, selv om livet har forandret mig – jeg er helt klart en anden nu, end jeg var, da jeg var 20 år og 30 år. Med alderen er jeg blevet meget bedre til at være mig, og det er da en vidunderlig udvikling.

Powered by Labrador CMS