Slipper for dom efter overfald

Nick Kyrgios har tilstået overfald, men retten har besluttet, at tennisstjernen ikke skal have en straf

Udgivet Opdateret

Den australske tennisstjerne Nick Kyrgios har erklæret sig skyldig i et overfald på sin ekskæreste i januar 2021.

Kyrgios skubbede sin daværende kæreste, Chiara Passari, efter et stort skænderi foran hendes lejlighed i den australske by Canberra, lyder det i dokumenter, der er blevet indleveret til domstolen.

Nick Kyrgios kommer dog ikke til at få en dom for overfaldet. Dommeren har nemlig besluttet at frafalde tiltalen.

Ventede ti måneder

Dommeren kaldte overfaldet "en enkelt handling begået i dumhed eller frustration", da det blev offentliggjort, at tennisstjernen slipper for en dom.

Chiara Passari meldte sagen til politiet, ti måneder efter at det skete. Hun gjorde det, da hun og Kyrgios slog op.

I en udtalelse, der blev læst op i retten, sagde hun, at hun var blevet svært traumatiseret af hændelsen. Hun beretter blandt andet om, at hun har tabt sig meget, har ligget i sengen dag og nat, og at hun har været ude af stand til at sove eller danne nye romantiske relationer.

Lider af depression

Kyrgios' advokater havde bedt om at få tiltalen frafaldet på grund af tennisspillerens mentale helbred. De argumenterede blandt andet for, at det var en isoleret hændelse.

En psykolog ved navn Sam Borenstein sagde i retten, at Kyrgios lider af tilbagevendende svær depression med mørke perioder med tanker om selvskade, søvnløshed, oprevethed og skyldfølelse.

Psykologen sagde, at Kyrgios har tyet til stoffer og alkohol, men at han nu gør store fremskridt.

Trak sig fra turnering

Kyrgios ankom til retsbygningen på krykker, fordi han for nylig er blevet opereret for en skade i knæet. Skaden tvang ham til at trække sig fra Australian Open.

Ved sin side havde han sin nuværende kæreste, Costeen Hatzi, og sin mor, Norlaila Kyrgios.

Tennisspilleren gav ingen kommentarer til de fremmødte journalister. På en story på det sociale medie Instagram skriver han dog, at han er taknemmelig for, at tiltalen er frafaldet.

Nick Kyrgios ankom til retsbygningen på krykker. Han er for nylig blevet opereret for en skade i knæet.
Nick Kyrgios ankom til retsbygningen på krykker. Han er for nylig blevet opereret for en skade i knæet.

NICK KYRIGOS

Nicholas Hilmy Kyrgios er en australsk professionel tennisspiller. Han er for tiden den højest rangerende australske herrespiller i single. Han har vundet fire ATP-turneringer og været i finalen i syv, heriblandt i Cincinatti Masters 2017.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS