Skuespiller skifter spor og vinder priser

Marijana Jankovic har efter sin instruktørdebut fået smag på mere. Hun modtog desuden flere priser for filmen, der også har åbnet døre i udlandet.

Udgivet Opdateret

Med kortfilmen Maja har skuespilleren Marijana Jankovic også slået sit navn fast som instruktør. Hun har både vundet en Robert for Årets kortfilm og senest vandt hun prisen for bedste kortfilm ved Tribeca Film Festival i New York.

Skuespilleren, der er kendt fra sin medvirken i Norskov, har virkelig fået smag på at arbejde som instruktør.

Flere opgaver

Marijana Jankovic er bedst kendt som skuespiller med optrædener i både danske og udenlandske produktioner. Efter sit arbejde med at instruere kortfilmen Maja, har hun virkelig fået smag for at sætte sig i instruktørstolen.

– Min kærlighed til skuespillet går ingen steder, og det skal jeg jo selvfølgelig blive ved med. Men sideløbende kunne jeg godt tænke mig at kaste mig ud i lidt flere instruktionsprojekter, siger Marijana Jankovic til Kendte.dk.

Udlandseventyr

Kortfilmen Maja, der handler om den 6-årige Maja, der netop er flyttet til Danmark fra Serbien med sin familie, er blevet taget rigtig godt imod. I februar vandt filmen en Robert for Årets kortfilm.

Og i maj bliver den hyldet endnu engang med prisen for bedste kortfilm ved Tribeca Film Festival i New York.

– Det åbner døre i udlandet at få en pris på Tribeca, det gør det da. Men jeg har ikke travlt. Jeg skal leve af det her, og hvis jeg skal udfolde mig som skuespiller og instruktør, skal det være med de rigtige projekter. Men jo, der er spændende ting i vente, siger Marijana Jankovic, der bekræfter, at hun har oplevet en del respons fra udlandet.

Overrasket over priser

Egentlig kastede Marijana Jankovic sig ud i arbejdet med kortfilmen Maja, fordi hun virkelig brændte for historien. Og det er også det, der gør, at den er blevet modtaget med så mange roser, er hun overbevist om.

– Det har været helt vidunderligt. Jeg lavede en lille kortfilm, som jeg havde på hjerte, og så har den bragt mig så mange vidunderlige steder. Det er helt skørt. Det har selvfølgelig givet mig blod på tanden, men jeg har ikke travlt, siger hun og fortsætter:

– Sikken en anderkendelse, der pludselig kom af mig, og det kom da helt bag på mig, men det jeg lærte af det var, at hvis man virkelig har noget på hjerte, så priser folk det også.

Skriver på mere

Netop nu er hun igang med optagelserne til den nye søndagsdrama på DR Fred til Lands, som hun afslutter til juli. Derefter håber hun på at kunne kaste sig over mere skrivearbejde, som forhåbentlig udvikler sig til noget filmisk.

– Det kunne jeg godt finde på. Nu må vi se. Jeg brygger, og når jeg på et tidspunkt får et hul i kalenderen, så er det da klart det, jeg så også gerne vil arbejde med, siger Marijana Jankovic.

Powered by Labrador CMS