Skifter job

Den erfarne sanger og sangskriver går nye veje som vært på podcasten "Som en stifinder - med Poul Krebs"

Nu har han skiftet retning. Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

De fleste danskere kan genkende lyden af Poul Krebs’ stemme fra hits som “Sådan nogen som os” og “Johnny han var lige ved at blive sindssyg”.

Men snart kan Poul Krebs’ stemme også høres på podcast. Han lancerer nemlig sin egen podcastserie på Podimo under navnet “Som en stifinder – med Poul Krebs”.

Her tager den garvede musiker lytterne med på landevejen, når han i hvert afsnit taler med en ny person – der skaber på den ene eller anden måde – om deres inspiration.

– I min verden er der så mange, der har mødt muren eller er kørt fast i at skabe noget, fortæller Poul Krebs.

– Så det er altid inspirerende, når man møder nogen, der viser en anden vej til at blive inspireret og skabe noget. Så det er det, jeg har søgt efter – og har fundet på alle mulige måder, forklarer han.

Kan ende i sang

For den 65-årige sanger og sangskriver selv kan inspirationen nemlig slå ned når som helst.

Det kan være en spændende person, der sætter sig på sædet over for ham. Så alle, han møder på sin vej, kan potentielt ende i en sang.

– Det kan være små linjer, jeg fisker forskellige steder, eller folk, jeg kommer til at sidde over for i toget og tænker: “Hvor skal de mon hen?”.

Podcasten kalder Poul Krebs “et nyt, spændende projekt”, men det var faktisk ikke hans egen idé.

Det var den tidligere tv-vært Thomas Schou, der nu er ansat hos Podimo, som havde fulgt hans aktiviteter på de sociale medier og spurgte, om det ikke kunne være noget for ham.

Har noget på hjertet

Det er så blevet til en samtalepodcast, hvor Poul Krebs i hvert afsnit kører ud i landet til en af de personer, der har inspireret ham på hans vej.

– Det er folk, der skaber begivenheder, kunst, sange og fortællinger. Det er ikke nødvendigvis dem, der skaber de største overskrifter, for jeg går mere efter det, der er mellem linjerne.

– Men de her mennesker har noget væsentligt på hjerte. Og jeg synes, det er ekstremt inspirerende at høre på, siger Poul Krebs.

Poul Krebs har 23 album og utallige koncerter på cv’et. Han debuterede i slutningen af 70’erne og fik sit folkelige gennembrud i 1995 med albummet “Små sensationer”, hvor man også finder hittet “Sådan nogen som os”.

Det er også på det hit, man kan høre den ikoniske linje “Som en stifinder på rette vej”, som har lagt navn til podcasten.

Privat er Poul Krebs gift med koreografen Ulla Krebs Bille, og sammen har de børnene Anna, Ida og August.

Podcastserien “Som en stifinder – med Poul Krebs” har premiere den 2. juni på Podimo.

Powered by Labrador CMS