Skal være farverig prins Henrik

Peter Schrøder springer ud som prins Henrik i musicalen ’Margrethe’

Udgivet Opdateret

- Det er fan’me uhyggeligt, du’, rasede Peter Schrøder i DR-satiren ’Den gode, den onde og den virk’lig sjove’ tilbage i 90’erne.

Den 76-årige skuespiller kommer snart til at kunne ses i en helt anden rolle, nemlig som Prins Henrik, der gennem hele sit liv var et yndet satire-offer som dronningens vedhæng.

- Jeg nærmer mig opgaven som enhver anden rolle. Forskellen er, at Prins Henrik er kendt af gud og hver mand, så alle har en mening om, hvordan det skal gøres, siger Peter Schrøder til Kendte.dk om udfordringen, som han glæder sig til at løfte i musicalen ’Margrethe’.

Det skal understreges, at forestillingen ikke er skrevet som satire, som Peter Schrøder jo er kendt for at praktisere.

Skal synge

Til gengæld skal han finde sin sangstemme frem.

- En stor, men rå klang, beskrev dirigenten Michael Schønwandt en gang. Så jeg er en skuespiller med nogen stemme, forklarer Peter Schrøder om den udfordring.

På scenen skal han spille overfor 72-årige Ulla Henningsen, der spiller den dominerende hovedrolle som monarken.

Farverig og elskelig

- Vi har arbejdet sammen en enkelt gang på en forestilling i Tivoli Friheden. Ellers er mit kendskab til hende af mere privat karakter, så jeg glæder mig meget til samspillet, siger han.

Som mange måske husker, var Prins Henrik en farverig og elskelig person, som yndede at klæde sig ud.

- Det vil også give sig udslag i forestillingen, lover Peter Schrøder, der dog ikke havde det fulde overblik over, hvilke gevandter han må trække i på scenen.

Forestillingen får premiere 23. juni i Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Peter Schrøder har tidligere lavet satire, men det skal han ikke i rollen som Prins Henrik, selv om det kunne være oplagt.
Peter Schrøder har tidligere lavet satire, men det skal han ikke i rollen som Prins Henrik, selv om det kunne være oplagt.
Powered by Labrador CMS