Sex-anklager koster dyrt for Oscar-vinder

Kevin Spacey er havnet i et veritabelt stormvejr efter han blev beskyldt for et sex-overgreb. "House of Cards"-stjernen var blevet lovet en særlig Emmy-statuette - men den er nu trukket tilbage.

Kevin Spacey er en presset mand i disse dage – han er en House of Cards-stjerne i sexsag. En lovet Emmy-statuette er trukket tilbage – og hans succes-serie “House of Cards” synger tilsyneladende på sidste vers. Foto: Nicholas Kamm/Scanpix (Arkivfoto)
Kevin Spacey er en presset mand i disse dage – han er en House of Cards-stjerne i sexsag. En lovet Emmy-statuette er trukket tilbage – og hans succes-serie “House of Cards” synger tilsyneladende på sidste vers. Foto: Nicholas Kamm/Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Kendt House of Cards-stjerne i sexsag. Det lyder ikke godt, og den amerikanske skuespiller Kevin Spacey vil ikke – som planlagt – blive tildelt en særlig pris ved Emmy-uddelingen den 20. november.

Det oplyser Emmy-arrangøren, Academy of Television Arts & Sciences, i en meget kort pressemeddelelse mandag aften dansk tid.

– Set i lyset af nylige hændelser vil akademiet ikke ære Kevin Spacey, skriver arrangøren.

En af Hollywoods helt store

I juni oplyste akademiet ellers, at Kevin Spacey var udpeget til at modtage “International Emmy Founders Award” ved uddelingen i november.

Kevin Spacey har med sin hovedrolle i tv-serien “House of Cards” cementeret sin position som en af Hollywoods helt store navne de seneste år.

Han har også to Oscar-gevinster på sit skuespiller-cv.

Søndag kom han dog i rampelyset af helt andre grunde, da den nu 46-årige skuespiller Anthony Rapp beskyldte Kevin Spacey for i 1986 at have gjort seksuelle tilnærmelser over for ham.

På det tidspunkt var Rapp 14 år.

Husker ikke hændelsen

Kevin Spacey siger, at han ikke husker det, der angiveligt skete i 1986.

Men tidligere på ugen udsendte han ifølge nyhedsbureauet AP en erklæring, hvori han sagde, at han er homoseksuel.

Han undskyldte samtidig, hvis han havde gjort noget galt over for den unge Rapp.

– Hvis jeg optrådte, som han siger, så skylder jeg ham en alvorlig undskyldning for at have udvist, hvad der måtte have været en stærkt upassende, beruset opførsel.

Sprang ud som homoseksuel

Kevin Spacey fortæller videre, at Rapps beskyldning “inspirerer mig til at udtale mig om andre ting i min tilværelse”.

– Som de, der er tættest på mig, ved, så har jeg i mit liv både haft forhold til mænd og kvinder. Jeg har elsket og haft romantiske forhold med mænd hele mit liv, og jeg vælger nu at leve som en homoseksuel mand, siger han.

Tidligere mandag meddelte streamningtjenesten Netflix, der står bag “House of Cards”, at den kommende sæson bliver den sidste.

Ifølge AP er beslutningen om at stoppe serien efter seks år dog taget for flere måneder siden.

Powered by Labrador CMS