Se prins Philips vilde citater: Sagde han virkeligt det?

Gennem sit lange royale liv ved Dronning Elizabeths side har den nu afdøde prins overrasket med mange kradse og spøjse bemærkninger

Prins Philip sov stille ind fredag morgen den 9. april på Windsor Castle. Han blev 99 år gammel. Prinsen var kendt for sine spøgefulde og bramfrie bemærkninger. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Afdøde prins Philip, som ifølge det britiske kongehus sov stille ind fredag morgen i en alder af 99 år, var kendt for sine spøgefulde og bramfrie bemærkninger.

Gennem sit lange royale liv har han gjort sig bemærket med en lang række kontroversielle kommentarer.

Allerede i 1965 var prinsen ikke bleg for at fyre en hurtig kommentar eller to af. Det stod klart, da han deltog i en udstilling af etiopisk kunst.

– Det ligner noget, min datter ville tage med hjem fra sine billedkunsttimer i skolen, lød den ærlige kommentar fra prins Philip.

Året efter skabte prinsen røre igen, da han udtalte, at britiske kvinder ikke kan lave mad.

Og i 1967 kom han med et overraskende svar på spørgsmålet om, hvorvidt han ville besøge Sovjetunionen:

– Jeg vil meget gerne til Rusland, selv om de skiderikker myrdede halvdelen af min familie, sagde han ifølge The Telegraph.

Fyrede kontroversiel joke af

På flere officielle besøg i udlandet har Dronning Elizabeths mand – som må siges at have været lidt af en spøgefugl – heller ikke holdt sig tilbage.

Da Prins Philip i 1986 besøgte Kina, vovede han at fyre en kontroversiel joke af til en britisk studerende, der var på udveksling i landet.

– Hvis du bliver her meget længere, bliver du skævøjet, jokede han dengang.

Og da prinsen besøgte en række af Australiens aboriginals, kunne han heller ikke dy sig for at stille et spøjst spørgsmål:

– Kaster i stadig spyd efter hinanden? spurgte han de medlemmer af den australske urbefolkning, som tog imod det royale familiemedlem.

Langede ud efter pressen

Prins Philip har også været ude med riven efter pressen med en krads bemærkning under et besøg på et hospital i Caribien.

– I har myg. Jeg har pressen, skulle prinsen have sagt ifølge The Telegraph.

Og endnu en kontroversiel bemærkning faldt, da prinsen besøgte en udstilling med en rumfærge:

– Ja, du kommer aldrig til at flyve i den. Du er for tyk til at være astronaut, lød det ifølge avisen til en 13-årig dreng.

Powered by Labrador CMS