Se kongeparret mindes ofre for terrorangreb

Kong Philippe og dronning Mathilde af Belgien bidrog til markeringen af fem-årsdagen for det voldsomme terrorangreb i Bruxelles i 2016

Udgivet Opdateret

Se flere billeder fra dagen i galleriet ovenfor

Det officielle Belgien markerede mandag den 22. marts femårsdagen for et voldsom terrorangreb i landets hovedstad Bruxelles. Det skete med en mindehøjtidelighed for ofrene for angrebet.

Blandt deltagerne var kong Phillipe og dronning Mathilde, der begge var tydeligt berørte.

På den skæbnesvangre marts dag i 2016 eksploderede to bomber i Bruxelles lufthavn og desuden endnu en bombe ved metrostationen Maalbeek i centrum af byen.

Ved angrebet blev 32 mennesker dræbt og flere end 300 blev såret.

Nedlagde blomster

Kongeparret deltog først i et minuts stilhed i lufthavnen i nærværelse af nogle af de, der mistede slægtninge i angrebet, såvel som nogle af de, der overlevede de frygtelige angreb, inden de  nedlagde blomster på en mindeplade med navnene på de, der blev dræbt i lufthavnen under angrebet. .

Kongen og dronningen blev ledsaget af Belgiens premierminister Alexander de Croo og hans hustru  Annik Penders. 

Talte med overlevende

Efterfølgende gik turen ind til Maalbeek metrostationen, hvor der igen blev holdt et minuts stilhed, og hvor kong Philippe nedlagde en krans til ære for ofrene der.

Her benyttede de desuden mulighed til at tale med og høre historier fra nogle af de overlevende.

En egentlig ceremoni fandt sted et par timer senere ved Monumentet for ofre for terrorisme i Bruxelles. Også her var der et minuts stilhed og igen blev der nedlagt blomster. Også til ære for ofre for terrorisme andre steder i verden.

Måtte holde i hånd

Ved denne begivenhed så man kongeparret holde hinanden i hænderne mens de lyttede til, at premiereminister Alexander de Croo talte.

“Vi er her i dag for at understrege, at der ikke er noget vigtigere end et menneskeliv,” sagde han blandt andet.

Kongeparret lyttede også til et rørende vidnesbyrd fra Edmond Pinczowski, hvis børn, Alexander og Sascha, blev dræbt i Bruxelles lufthavn.

De var desuden vidne til, at den belgiske sanger og musiker Ozark Henry fremførte sangen ‘This One’s For You’ foran en kæmpe skærm med navnene af de 32 personer, der døde i angrebene.

Se flere billeder fra dagen i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS