Scorer skurkerolle

Mads Mikkelsen og Amanda Collin får i den kommende film "Bastarden" selskab af kendte navne som Søren Malling, Simon Bennebjerg og Jacob Lohmann

Udgivet Opdateret

Optagelserne til Nikolaj Arcels næste film er skudt i gang, og nu afsløres de første billeder af Mads Mikkelsen og Amanda Collin, som spiller hovedrollerne.

Filmen har tidligere haft arbejdstitlen "Kongens land", men det endelige navn bliver "Bastarden".

Samtidig kan producenten Zentropa løfte sløret for resten af det stjernespækkede cast.

I skurkerollen som godsejer Frederik de Schinkel vil man kunne se Simon Bennebjerg, der blandt andet er kendt fra "Borgen" og "Pagten".

Andre bærende roller er besat af Søren Malling og Jacob Lohmann.

De får selskab af fremadstormende talenter som Morten Hee Andersen og svenske Gustav Lindh, der i Danmark er bedst kendt for rollen som stedsøn til Trine Dyrholm i "Dronningen".

Episk og barsk

"Bastarden", som får premiere næste år, beskrives som et episk og barsk drama.

Handlingen foregår i 1755, hvor kong Frederik V har sat sig for, at den store jyske hede skal opdyrkes. Drømmen er mere eller mindre umulig, for heden er en ødemark hærget af ulve og af lovløse.

Mads Mikkelsen spiller rollen som kaptajn Ludvig Kahlen, der beslutter sig for at gøre forsøget.

- Vi dramatiserer et vigtigt og fascinerende kapitel i danmarkshistorien, har den daske verdensstjerne tidligere fortalt.

Første fælles projekt

Filmen bliver det første fælles projekt for Mads Mikkelsen og Nikolaj Arcel siden den internationale succes "En kongelig affære" fra 2012.

Filmens anden hovedkarakter er husholdersken Ann Barbara, der søger tilflugt hos kaptajnen. Hun spilles af Amanda Collin, som blandt andet er kendt fra titelrollen i Christian Tafdrups "En frygtelig kvinde" fra 2017.

Den kommende storfilm er baseret på Ida Jessens bestseller "Kaptajnen og Ann Barbara" fra 2020.

Manuskriptet er skrevet af Nikolaj Arcel og Anders Thomas Jensen.

Sidstnævnte har arbejdet sammen med Mads Mikkelsen mange gange, senest på filmen "Retfærdighedens ryttere".

"Bastarden" får biografpremiere i efteråret 2023.

Simon Bennebjerg er blandt andet kendt fra fjerde sæson af DR-serien 'Borgen', hvor han spiller ministersekretær for Birgitte Nyborg i skikkelse af Sidse Babett Knudsen. (Arkivfoto).
Simon Bennebjerg er blandt andet kendt fra fjerde sæson af DR-serien "Borgen", hvor han spiller ministersekretær for Birgitte Nyborg i skikkelse af Sidse Babett Knudsen. (Arkivfoto).
Søren Malling er kendt fra et væld af roller på film og tv. Senest har han blandt andet medvirket i serierne 'Borgen' og 'Forhøret' og i filmen 'Rose'. (Arkivfoto).
Søren Malling er kendt fra et væld af roller på film og tv. Senest har han blandt andet medvirket i serierne "Borgen" og "Forhøret" og i filmen "Rose". (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS