Scorede hovedrolle efter våd aften

Skruk-skuespilleren Josephine Park har med en historie fra sit eget liv inspireret til en film, som hun også spiller hovedrollen i

Udgivet Opdateret

Skuespiller Josephine Park har på kort tid indtaget skærmen i DR-serier som "Arvingerne" og "Doggystyle" samt Netflix-produktionen "Skruk".

Og snart er hun aktuel over for Sofie Gråbøl og David Dencik i filmen "Natten har øjne", som er skrevet og instrueret af Gabriel Bier Gislason, som er søn af Susanne Bier.

35-årige Josephine Park og 33-årige Gabriel Bier Gislason har været tætte venner siden gymnasiet.

Og det var faktisk hendes helt private historie, der blev startskuddet til den romantiske gyser, som handler om et helt nyt og spædt par, der flytter ind hos den ene kvindes stærkt jødiske mor.

Drak os fulde

- Jose og jeg gik ud og drak os fulde. Og hun fortalte den mest vanvittige historie om hende og hendes ekskæreste, og hvordan de begge var endt uden et sted at bo i en periode. Så havde ekskæresten sagt: "Hey, lad os bo hos min mor lidt", fortæller Gabriel Bier Gislason.

- Det havde de gjort i en måneds tid, og det havde været fuldstændig sindssygt, kanonskørt og over the top. Ikke en gyser eller ubehageligt, men alt, alt for meget, siger han.

Det fik Gabriel Bier Gislason til at reagere prompte med ordene: "Jeg skriver den til dig. Jeg skriver din første hovedrolle. Og så laver vi en film sammen".

35-årige Josephine Park er privat gift med Kirstine Høgsbro, som hun mødte i 2015.
35-årige Josephine Park er privat gift med Kirstine Høgsbro, som hun mødte i 2015.

Var ikke kendt

På det tidspunkt var Josephine Park endnu ikke på skærmene landet over.

Men i den tid, der gik, mens Gabriel Bier Gislason vendte og drejede idéen og fik den formet til et manuskript, ændrede tingene sig markant for Josephine Park.

Tre gange er hun blevet belønnet med en robertpris.

To gange for Årets Kvindelige Birolle i en tv-serie for sine præstationer i første og anden sæson af DR-serien "Doggystyle". Og så har hun vundet prisen for Årets Kvindelige Birolle for filmen "Venuseffekten".

Et andet sted i karrieren

Josephine Park var altså pludselig et helt andet sted i sin karriere, da Gabriel Bier Gislason endelig stod med det færdige manuskriptet i hånden.

- Jeg skrev, hvad der var hendes første hovedrolle, men i mellemtiden blev hun kæmpestor. Og så var det mig, der endte med at være enormt taknemmelig for, at hun stadig ville være med, siger han med et grin.

'Natten har øjne' er Gabriel Bier Gislasons debut som spillefilmsinstruktør. Det er lykkedes ham at kapre prominente navne som Skruk-skuespilleren Josephine Park, Game of Thrones-stjernen Ellie Kendrick, Forbrydelsen-hovedrollen Sofie Gråbøl og James Bond-skuespilleren David Dencik.
"Natten har øjne" er Gabriel Bier Gislasons debut som spillefilmsinstruktør. Det er lykkedes ham at kapre prominente navne som Skruk-skuespilleren Josephine Park, Game of Thrones-stjernen Ellie Kendrick, Forbrydelsen-hovedrollen Sofie Gråbøl og James Bond-skuespilleren David Dencik.

Et stærkt jødisk hjem

Under skrivningen endte Gabriel Bier Gislason med at skrotte alle de konkrete historier, Josephine Park havde fortalt. De passede ikke lige ind i det univers, han havde skabt omkring et stærkt jødisk hjem med ritualer og gyserelementer.

Men han beholdt hendes fortælling fra baren om tre kvinder i et hus sammen som hele rammen omkring filmen.

- Så filmen findes, fordi vi gik ud og drak os fulde sammen, slår han fast.

Rollelisten til "Natten har øjne" tæller også Game of Thrones-stjernen Ellie Kendrick, Forbrydelsen-hovedrollen Sofie Gråbøl og James Bond-skuespilleren David Dencik.

Filmen havde premiere den 28. juli.

Powered by Labrador CMS