Schackenborg Fonden præsenterer million-underskud

Direktionen og bestyrelsen i fonden er utilfredse med de røde tal.

Udgivet Opdateret

Schackenborg Fonden, der er i 2014 overtog driften af Schackenborg Slot fra prins Joachim, har præsenteret et regnskab med et underskud på knap 2,8 millioner kroner. Det skriver jv.dk.

Det store underskud skyldes blandt andet en dårlig høst i 2016 samt en utilfredsstillende fortjeneste på juletræer. Trods de røde tal på bundlinjen, ser både bestyrelse og direktion positivt på fremtiden, men de anser også underskuddet for at være utilfredsstillende.

Når alt kommer til alt, er  bestyrelsesformand Henrik Wedell-Wedellsborg dog positivt indstillet overfor de tider, der kommer.

– Vi er midt i en omstillingsproces, som vil løbe til slutningen af 2018. Ledelsen forventer et forbedret resultat i 2017, siger han i en pressemeddelelse, jv.dk refererer til.

Feriebolig

Ifølge BT gjorde Prins Joachim en unik og god forretning, da han solgte slottet fra. Han har nemlig mulighed for at benytte sig af slottet som en art feriebolig, og den konstruktion er ikke noget, man ser hver dag, når folk sælger deres ejendom videre

– Jeg tror ikke, det er set før, for hvis det nu var dig og mig, der fik den gave (retten til at bruge en feriebolig, red.), så ville vi skulle beskattes af den. Det ville være et skatteteknisk mareridt for almindelige dødelige, siger Anders Drejer, professor i økonomi og ledelse ved Aalborg Universitet, til BT.

BT skriver, at det er tre af Danmarks rigeste familier, der skød 100 millioner kroner ind i en fælles fond, da prins Joachim solgte slottet. Familierne bag Lego, Ecco og Danfoss oprettede dengang Shackenborg Fonden, der altså driver slottet i dag.

Powered by Labrador CMS