Særlig royal corona-appel

Hundenæser kan gøre en kæmpe forskel i kampen mod Covid-19. Men der er brug for flere kræfter.

Udgivet Opdateret

Hertuginde Camilla rettede tirsdag den 9. september en appel til såvel hunde-kyndige som britiske hospitaler. Der er brug for mere hjælp i kampen mod corona-pandemien.

Det skete ifølge Hello Magazine under et besøg hos Medical Detection Dogs Training Centre i det nordlige London.

Artiklen fortsætter under videoen

Der er tale om en organisation med speciale i brug af hunde i medicinsk øjemed og som hertuginden selv er protektor for.

Camilla besøgte stedet for at se, hvordan hundetrænere i øjeblikket er i fuld gang med forsøg på at træne en flok udvalgte hvalpe og unghunde op til at kunne snuse sig frem til corona-virus.

Det var i den forbindelse, hun rettede sin appel til omverdenen om mere hjælp og støtte.

“Allerede den første gang jeg besøgte jer, så jeg tydeligt, at der er noget meget specielt ved jeres hunde og i dag har I vist, hvor hurtige de er til at lære at snuse sig frem til corona-virus. Det er revolutionerende i kampen mod virus,” sagde hun og fortsatte:

“Men vi har brug for hjælp. Brug for flere positive corona-prøver til træningen. Så hvis vi må appellere til alle hospitaler om venligst at donere virus-prøver til Medical Detection Dogs. Det vil kunne bidrage til at redde tusindvis af liv og det synes jeg, er vigtigt.”

I samme ombæring henvendte hun sig også til det britiske ‘hundefolk’.

“Der er desuden brug for flere hunde, flere dygtige frivillige til at håndtere hundene og flere kærlige hjem til at opfostre egnede hunde,” sagde hun.

Hertuginden havde fornøjelsen af at følge træningen af en cocker spaniel og en labrador i bestræbelserne på at få dem til at opspore positive corona-prøver.

Forsøgene sker i samarbejde med blandt andet Durham University og såfremt de ender positivt ud, er det håbet at kunne indsætte Covid-19 hunde i aktiv tjeneste i britiske lufthavne allerede den kommende jul.

Powered by Labrador CMS