Sådan kender hertuginden forside-kvinderne

Hertuginde Meghan har en helt særlig forbindelse til de kvinder, hun har udvalgt til forsiden af september-udgaven af Vogue.

Hertuginde Meghan har personligt udvalgt hver enkelt af de kvinder, som pryder forsiden af det britiske Vouge. Hun skulle efter sigende have nødt hver og en af dem. Klik videre og se, hvem der er tale om. Foto: Scanpix
Hertuginde Meghan har personligt udvalgt hver enkelt af de kvinder, som pryder forsiden af det britiske Vouge. Hun skulle efter sigende have nødt hver og en af dem. Klik videre og se, hvem der er tale om. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

I syv måneder har hertuginde Meghan arbejdet sammen med chefredaktøren for det britiske Vogue om at udarbejde september-udgaven af modemagasinet.

Hendes vision med magasinet var at fokusere på værdier og handlinger, som personer, der har en stor indflydelse på verdenen i dag, besidder.

Derfor valgte hertuginde 15 aktivistiske kvinder, som på hver deres måneder taler forandringens sag.

Hertuginden har da også selv et særligt bånd til hver enkelt af dem. Det skriver People.

Forside fuld af kvinder

Det er betydningsfulde kvinder, som hertuginde Meghan har udvalgt til forsiden. De besidder mange forskellige titler, men til fælles har de, at de har handlet for at forandre verdenen.

Én af kvinderne er modellen Adwoa Aboah, som er kvinden bag online forummet Gurls Talk, hvor piger kan dele tanker og oplevelser omkring deres mentale helbred.

Hertuginden Meghan, der deler samme interesse for – særligt unge menneskers – mentale helbred, har siddet i samme panel som modellen på King’s College i London i forbindelse med den internationale kvindedag.

Kender dem alle

Det er ikke kun Adwoa Aboah, som hertuginden har stiftet bekendtskab med før. Hun skulle efter sigende have en tilknytning til alle de 15 udvalgte, hvad enten hun har mødt dem, set dem på scenen eller følger dem på de sociale medier.

Sinead Burke er fortaler for en verden fuld af diversitet. Hun er selv dværg. Hun mødte første gang hertuginden og prins Harry, da de var på besøg i Irland i juli 2018.

Privat møde med minister

Jacinda Ardern, der er New Zealands premierminister, pryder også forsiden.

Hun mødte hertuginde Meghan første gang, da hun og prins Harry var på officielt besøg i New Zealand.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Men faktisk har de to magtfulde kvinder også mødtes for nylig. Jacinda Adern, som er den yngste kvindelige leder af et land nogensinde, besøgte hertuginde Meghan i januar ved en privat komsammen på Kensington Palace.

I galleriet ovenfor kan du se alle dem, som hertuginde Meghan har udvalgt til forsiden på Vogue.

Stærke interviews

Det er ikke kun på bladets forside, at der er nogle handlekraftige kvinder.

Magasinet er smækfuld af interviews med kvinder, der har erfaring med at ændre verden.

Hertuginde Meghan har blandt andet fornøjelsen af at interviewe den tidligere førstedame Michelle Obama.

Mens hertuginden også har sat sin mand i arbejde. Han har nemlig interviewet Dame Jane Goodall, der er antropolog og primatolog. Særligt er kun kendt som verdens førende ekspert på chimpanser.

Fravalgte sig selv

Blandt de mange ansigter af kvinder, er også et spejl. Tanken bag det er, at man også selv skal tænk over, hvilke muligheder man har for at ændre verdenen.

På forsiden er der dog intet tegn på hertuginden, foruden at det står skrevet, at hun har været med til at udarbejde udgaven. Det er der en helt bestemt grund til.

– Hun ville – i stedet for sig selv – fokusere på kvinder, som hun beundrer, har Vogues chefredaktør Edward Enninful sagt om fravalget af hertuginden på forsiden.

Powered by Labrador CMS