Sådan holder prins sin første jul

For prins Louis så ligner den kongelige jul ikke den traditionelle jul i England - og det er der én helt særlig grund til.

Prins William og Catherine, hertuginden af Cambridge ses her sammen med den svenske konge Gustaf, dronning Silvia , prins Daniel og kronprinsesse Victoria tilbage i januar. Foto: Scanpix
Prins William og Catherine, hertuginden af Cambridge ses her sammen med den svenske konge Gustaf, dronning Silvia , prins Daniel og kronprinsesse Victoria tilbage i januar. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Det er altid spændende, hvordan julen skal afholdes.

Men i det britiske kongehus er julen ekstra særlig.

Prins George og prinsesse Charlotte glæder sig nok til julen, som så mange andre børn gør, når der er udsigt til lækker mad, hygge med familien og ikke mindst gaver.

Men i år er julen noget helt særligt i det britiske kongehus – det er nemlig også prins Louis første jul.

Traditionen tro holder familien jul på Sandringham, men én ting er anderledes her end for så mange andre i Storbritannien. Fordi kongefamilien er nemlig af tysk afstamning og det betyder, at de faktisk åbner gaverne den 24. december  – som vi gør i Danmark, selvom resten af England vil åbne gaverne den 25. december.

Selvom Louis nok er for ung til at forstå, hvor meget julen betyder og hvorfor han får gaver, så er hans ældre søskende nok mere end begejstrede.

Her er julegaveønskerne fra sidste år

I november sidste år afslørede prins George, hvilke ønsker han havde sendt til julemanden – og her var det særligt én ting, der overskyggede alt andet. Den fremtidige konge af England ville nemlig gerne have en politibil, skriver Hello Magazine.

Historien om prinsens ønske kom frem under et visit i Finland, hvor den lille prins havde givet et håndskrevet ønske til julemanden.

Det har været et travlt år i det britiske kongehus – og William, Kate, George, Charlotte og Louis har ikke været set sammen alle fem i de sidste par måneder, men det skal julen altså lave om på.

Powered by Labrador CMS