Sådan holder kagekendis jul

Mette Blomsterberg har sin højsæson i julen, og familien holder fast i traditionerne på trods af corona.

Mette Blomsterberg mødte op sammen med sin mand, Henrik Blomsterberg, til gallapremieren på Anders Thomas Jensens komediedrama “Retfærdighedens ryttere”. Parret ser frem mod julen. – Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.
Udgivet Opdateret

Brunkager, vaniljekranse og risalamande.

Det søde køkken er i højsædet i julen. Og konditor Mette Blomsterberg tøver da heller ikke med at udråbe julens som sin højsæson.

Artiklen fortsætter under videoen

På trods af corona skal der heller ikke pilles meget ved de faste juletraditioner.

– Vi holder jul hjemme, og det plejer vi faktisk altid at gøre, fortæller den tidligere bagedyst-dommer.

Sammen med sin mand, Henrik Blomsterberg, har hun de døtrene Maja på 18 år og Laura på 21 år, og de er bestemt heller ikke vokset fra julehyggen.

– Selv om de er nogle store trunter, så har de også noget med jul hjemme hos os selv, som bare er det tilbagevendende rare, siger den 50-årige kage-connoisseur og fortsætter:

– Jeg elsker julen, det har jeg altid gjort. Den er både hektisk, åndssvag, krævende, dyr, alt for stressende, og så er den også bare hamrende hyggelig, nær og rar. Og det miks er jeg ret vild med, siger hun med et smil.

Twist på juleaften

Men hos familien Blomsterberg er der også et lille twist på, hvordan juleaftensdag forløber.

Hendes mand, Henrik Blomsterberg, har nemlig fødselsdag den 24. december.

– Vi kalder ham Jesus, siger Mette Blomsterberg med et grin.

– Så vi fejrer som regel Henrik om morgenen. Det kommer vi så ikke til (på grund af corona, red.), som vi plejer, det bliver bare vores familie og nærmeste. Man retter jo ind nu.

– Men det ændrer ikke på, at vi skal holde jul, som vi plejer, og jeg glæder mig, tilføjer hun.

Mette Blomsterberg lægger ikke skjul på, at corona har kostet hende en masse aflyste foredrag.

Men hun har også en hel del at glæde sig over. I oktober udkom hun med en julebog, og så har hun lanceret sin egen vaniljeserie.

– Man bliver virkelig taknemmelig for, at det går så godt med det i den her tid. Men corona har jo virkelig væltet os om på ryggen.

Sødt i den sure tid

Den kendte konditor har dog overskud til at finde lidt sødt i den sure tid.

– Mens hele lortet væltede rundt, satte jeg mig ned og skrev et nyt foredrag. Det har jeg egentlig gerne villet længe. Men normalt har man alle mulige undskyldninger for, hvorfor man ikke kan nå det. Men nu tænkte jeg, at jeg virkelig kunne nå det, siger hun og fortsætter:

– Du får mig ikke til at sige, at corona er godt, for jeg synes, det er noget værre lort. Punktum. Men når det er sagt, har det givet mig en anden ro. Først panik, men så har jeg også følt mig grounded.

– Jeg siger ikke, det har været godt, jeg ville hellere have været det foruden, men det har heller ikke været skidt, fortæller Mette Blomsterberg.

Powered by Labrador CMS