Rystende nyt om Making a Murderer-drab

Ny stor drejning i sagen om Steven Avery.

Udgivet Opdateret

En indsat i et fængsel i USA har ifølge det amerikanske medie Newsweek indrømmet, at han slog Teresa Halbach ihjel. Det er en essentiel information, for Halbach er omdrejningspunktet – som offer – i den ekstremt populære Netflix-serie Making a Murderer.

I serien introduceres vi for Steven Avery og hans nevø Brendan Dassey, der til syvende og sidst ender med at blive dømt for mordet. Dokumentarserien forsøger at give et indblik i mangelfuld efterforskning og antyder, at Avery og Dassey blev syndebukke for politiet.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Nu sås der imidlertid endnu engang stor tvivl om resultatet af retssagen. For ifølge Newsweek, der har talt med instruktøren til den kommende serie Convicting a Murderer, der også handler om sagen, har en indsat fra et fængsel i Wisconsin, USA, tilstået drabet på fotografen Theresa Halbach i 2005.

Instruktøren Shawn Rech har viderebragt oplysningerne til det lokale politi, der undersøgen den – og med god grund. For en indrømmelse er selvsagt ikke det samme som en tilståelse. Det er også derfor, producenterne bag den kommende dokumentar ikke har nævnt personen ved navn.

– Vi har ikke endnu bekræftet legitimiteten, men eftersom den blev os fortalt af en kendt, dømt, morder fra Wisconsin, følte vi os nødsaget til at overlevere meldingen og alle mulige beviser til politiet, siger Rech til Newsweek.

Theresa Halbach blev fundet dræbt i oktober 2005. Kort inden, hun forsvandt – og det sidste sted hun blev set i live – opholdt hun sig på en grund, der tilhørte Stephen Avery. Her skulle hun fotografere nogle biler, han havde til salg.

Den dengang 16-årige Dassey tilstod efter et længere forhør hos politiet uden en advokat at have stået bag drabet på Halbach, men tilståelsen er siden blevet voldsomt kritiseret for at være blevet opnået på utilbørlig vis. En byret fandt, at tilståelsen var ufrivillig, men en appeldomstol stadfæstede den oprindelige kendelse. Højesteret afslog at kigge på sagen.

Averys sag er stadig i en appelproces.

Powered by Labrador CMS