Royalt stjernestøv over kæmpe prisfest

Filmen "1917" om Første Verdenskrig har begejstret den britiske filmbranche, der belønner med fornem pris. Prisfesten blev overværet af William og Kate.

Udgivet Opdateret

Søndag aften var der en af årets helt store prisuddelinger på årets Award-kalender, da der i England blev uddelt Bafta-priserne – og traditionen tro deltog den britiske kongefamilie til arrangementet.

Artiklen fortsætter under videoen.

I år var det William og Kate, der havde fundet vej til de bonede gulve – og her imponerede særligt Kate i en helt speciel kjole. Det var nemlig fjerde år i træk, at Kate deltog i prisuddelingen, der er blevet betegnet som ‘den lille Oscar’.

Prins William har siden 2010 været præsident for prisuddelingen. Arrangementet kommer oven på en travl uge for de to royale, der har været til flere store begivenheder.

I galleriet øverst kan du se William og Kate indtage den røde løber.

Superskurk fik prisen

“Joker” var årets højdespringer med hele 11 nomineringer, men kunne blot tre gange indtage scenen for at tage imod en pris.

Blandt andet tog Joaquin Phoenix prisen for Bedste Mandlige Skuespiller for sin præstation som komikeren Arthur Fleck, der kæmper med mentale problemer, men som ikke behandles ordentligt af samfundet.

Det ender med at føre ham ansigt til ansigt med hans alter ego: Jokeren.

Ingen danske film, skuespillere eller instruktører er nomineret til priser ved dette års Bafta-prisuddeling, som den irske skuespiller og komiker Graham Norton var vært for.

Bafta-priserne er blevet uddelt siden 1949, og det er medlemmer af den britiske filmbranche, som afgør, hvem der kan gå hjem med priserne.

Powered by Labrador CMS