Royal svipser? Derfor bar dronning ikke mundbind

Dronning Elizabeth er blevet kritiseret for ikke at bære mundbind på sin første officielle opgave efter en længere coronapause.

Udgivet Opdateret

Normalt anses den 94-årige monark for at være et forbillede for mange briter, derfor har det også skabt en del røre, at dronning Elizabeth ved en officiel opgave ikke bar mundbind. Noget som man har set andre royale praktisere.

På sin første officielle opgave i syv måneder havde dronningen ikke iført sig den form for værnemiddel, og det er der en god grund til, viser det sig.

Artiklen fortsætter efter videoen

Det skriver Express.

Et forbillede

Sammen med sit barnebarn var dronning Elizabeth endelig tilbage på en af de opgaver, der foregik udenfor en af hendes mange residenser. Siden hen er arrangementet blevet omtalt, særligt fordi dronningen ikke bar mundbind.

Noget som briter ellers ynder at bruge i offentligheden. Derudover har kongelige medlemmer som prins William, hertuginde Kate og hertuginde Camilla båret dem på deres opgaver.

Men da hun sammen med prins William officielt åbnede Porton Down-laboratoriet i Salisbury var mundbind ikke noget, hun var iført.

Det førte til, at en flok af eksperter pegede på, at det var en skuffende opførsel fra dronningens side, da hun altid vil blive anset for at være et forbillede for den britiske befolkning. Flere mente, at hun om nogen burde have vist, hvordan det britiske folk i denne tid skal sørge for at passe på hinanden.

Flere bekymrede sig dog også om dronningens eget helbred, da de mente, at hun særligt er i risikogruppen på grund af sin høje alder.

Baggrunde forklaret

Siden har hoffet bag dronningen set sig nødsaget til at kommentere på sagen, der har verseret i et par uger efterhånden.

Mandag kunne hoffet afsløre, at beslutningen om, at dronningen ikke skulle bære mundbind under arrangementet, blev taget i samarbejde med dronningens læger. De blev konsulteret vedrørende opgaven, og de vurderede ikke, at det var et must.

Desuden slås det fast, at der ved arrangementet var 48 deltagende, som alle havde fremvist en negativ Covid-19-test senest 24 timer før dronningen og prins William kom på besøg.

Laboratoriet tog forinden besøget også særligt mange hensyn for at sikre, at der var styr på alt i forhold til coronavirus. Der peges også på, at store dele af arrangementet foregik udendørs, hvilket mindsker smitterisikoen.

Flere eksperter har siden peget på, at der foruden de mange praktiske grunde, også kan være en særlig grund, som dronningen før har påpeget i sit virke, der danner basis for at droppe mundbindet.

Det er, at dronningen altid har sagt “man skal se mig, for at man tror på mig”.

Powered by Labrador CMS