Royal bryllupsdag: Tennis førte dem sammen

Det er en ganske særlig dag for det royale par.

Udgivet Opdateret

Det er langt fra alle, der kan formå at runde kobberbrylluppet, men i det belgiske kongehus har kongeparret tirsdag 19 års bryllupsdag. De to mødte hinanden i forbindelse med, at de begge havde en meget stort interesse for den hårde sport tennis.

Men for de fleste royalister verden over kom det som en overraskelse, at kronprins Philippe tilbage i efteråret 1999 kunne fortælle, at han var blevet forlovet med Mathilde d’Udekem d’Acoz, der foruden at være grevindedatter også var talepædagog og psykolog.

I hele tre år formåede parret, at holde deres forhold hemmeligt – altså indtil de blev forlovet.

Et imponerende par

Og efter forlovelsen gik der ikke længe – og parret blev gift den 4. december 1999, hvor den 25-årige brud var klædt i en ikonisk hvid kjole af designeren Eduouard Vermeulen, skriver Billed-Bladet.

Kjolen blev uddødeliggjort af et fem meter langt slæb, der havde kongefamiliens imponerende Bryssel-kniplinger på. Men som om at den pompøse kjole ikke var nok, så blev parret først borgerligt viet på rådhuset, inden de blev velsignet i den store St. Michael et Gudula-katedral.

Siden ægteskabet har parret fået fire børn; Elizabeth i 2001, Gabriel i 2003, Emmanuel i 2005 og senest Eléonore i 2008.

I 2013 overtog Philippe tronen fra den abdicerende kong Albert, der oplevede helbredsproblemer. Dermed blev de konge og dronning, mens Elizabeth blev kronprinsesse.

Powered by Labrador CMS