Regentpar markerede 50 års ægteskab

Onsdag fejrede det norske regentpar guldbryllup.

Udgivet Opdateret

Onsdag kunne det norske regentpar, Kong Harald og Dronning Sonja, fejre guldbryllup, da det var præcist 50 år siden, de sagde ja til at indgå ægteskab i Oslo Domkirke.

Guldbrylluppet blev blandt andet markeret med en gudstjeneste i selv samme kirke.

Det norske kongehus oplyser i en pressemeddelelse, at gudstjenesten efter regentparrets ønske var bygget op om temaet taknemmelighed. Der blev sunget flere af de samme salmer, som også blev sunget ved regentparrets bryllup i 1968. Både Prinsesse Ingrid Alexandra, kronprins Haakon og Mette-Marits ældste datter, prinsesse Märtha Louise og Maud Angelica Behn, prinsesse Märtha Louises ældste datter, læste tekststykker op under gudstjenesten.

Inden gudstjenesten kørte Kong Harald og Dronning Sonja i en åben bil fra Slottet til Oslo Domkirke. I øvrigt den samme bil, som også fragtede dem rundt i Oslos gader i forbindelse med deres bryllup. Bilen, der bærer navnet A5, er en klassisk Lincoln Continental.

Efter gudtjenesten gik turen tilbage til Slottet i A5.

Om aftenen fortsatte fejringen af guldbrylluppet ved en privat fest for familie og venner.

Kong Harald og Dronning Sonja mødte hinanden i 1959, men måtte i første omgang holde deres forhold hemmeligt, da det ikke var velset, at den norske kronprins fandt sin udkårne uden for Europas royale eller adelige familier.

I en årrække havde daværende kronprins Harald ofte besøgte Sonja i hendes barndomshjem – men det blev opdaget af den norske presse, og det skabte massiv medieomtale om den unge Sonja og huset på Tuengen Allé i Oslo. Så massiv at det blev et af Norges mest berømte huse. Dronning Sonjas Barndomshjem er i forbindelse med guldbrylluppet blevet åbnet som museum for offentligheden.

Powered by Labrador CMS