-Rart at blive værdsat

Den 58-årige skuespiller Lars Mikkelsen bliver tildelt Årets Hæderspris ved Svend Prisen 2022

Udgivet Opdateret

Lars Mikkelsen tonede første gang frem på skærmen i 1995 i tv-filmen "Mappen" - samme år, som han dimitterede fra Statens Teaterskole.

Siden er fulgt et væld af roller. Fra det danske gennembrud i efterkrigsdramaserien "Edderkoppen" og senere "Forbrydelsen" til sit store internationale ditto i først "Sherlock" og siden i den prisvindende Netflix-serie "House of Cards".

Derfor modtager Lars Mikkelsen nu Årets Hæderspris ved uddelingen af Svend Prisen 2022.

- Det er rart at blive værdsat. Det føles dejligt, og det varmer, at man bliver anerkendt for det, man gør, og at folk er glade for det, siger Lars Mikkelsen.

Enestående arbejde

Den 58-årige skuespiller får hædersprisen for sit uundværlige og helt enestående arbejde i dansk film, tv og teater i over 30 år, lyder begrundelsen, hvor Lars Mikkelsen bliver beskrevet som en af vor tids største skuespillere.

Tidligere er hædersprisen blevet tildelt blandt andre Birthe Neumann og Ghita Nørby.

- Det er en fin klub. Den er jeg meget glad for at være med i, siger Lars Mikkelsen.

- Jeg har været meget privilegeret ved at få lov til at lave mange ting. Det er rart, når det så bliver værdsat med en pris også, siger den nykårede prismodtager.

Og blandt de mange film, som Lars Mikkelsen har medvirket i, finder man prisvindende præstationer i "Headhunter", "Der kommer en dag" og senest "Venuseffekten".

Bodil'er og Robert-priser

Han har tidligere modtaget Bodil-statuetter, Robert-priser og endda en international Emmy for sit portræt af præsten Johannes i DR-dramaet "Herrens veje".

Nu får han endnu en pris til samlingen, når han får overrakt Årets Hæderspris til uddelingen af Svend Prisen 2022, som løber af stablen i Krøyers Have i Svendborg den 31. august.

- Det skal jeg da i den grad fejre, og jeg håber, at min kone kan tage med, siger Lars Mikkelsen, der er gift med skuespillerinden Anette Støvelbæk.

Det fynske, som danner rammen om prisfesten og filmfestivalen Svend Filmdage i dagene op til, har lagt kulisse til flere af de film, som Lars Mikkelsen har medvirket i.

Også Bille Augusts kommende kærlighedsdrama, "Kysset", som Lars Mikkelsen har en af de bærende roller i, er indspillet i det fynske.

- Jeg arbejder der meget i det hele taget. Der er så smukt, og det er dejligt at komme ud af byen, siger den inkarnerede københavner.

Lars Mikkelsen modtager Årets Hæderpris til uddelingen af Svend Prisen 2022. I begrundelsen bliver han kaldt for en af vor tids største skuespillere. - Lars Mikkelsen kan skræmme os som børnehjems-diktator i 'Der kommer en dag', og vi har nok alle fået et billede af, hvem Putin i virkeligheden er efter Lars Mikkelsens medvirken i 'House of Cards', lyder det fra juryen. (Arkivfoto).
Lars Mikkelsen modtager Årets Hæderpris til uddelingen af Svend Prisen 2022. I begrundelsen bliver han kaldt for en af vor tids største skuespillere. - Lars Mikkelsen kan skræmme os som børnehjems-diktator i "Der kommer en dag", og vi har nok alle fået et billede af, hvem Putin i virkeligheden er efter Lars Mikkelsens medvirken i "House of Cards", lyder det fra juryen. (Arkivfoto).

Klar i Riget

Herhjemme kan Lars Mikkelsen også snart ses i tredje sæson af Lars von Triers "Riget", i finalesæsonen af krimitrilogien "Forhøret" og i en ny serie om Karen Blixen.

Men i den kommende tid er det uden for landets grænser, at man kan finde den nykårede prismodtager.

- Der er en masse i udlandet, som jeg endnu ikke må sige noget om, lyder det fra Lars Mikkelsen.

Powered by Labrador CMS