Purung verdensmester hyldet af kongehuset

Kronprins Frederik ringede og ønskede tillykke med sejren.

Mads Pedersen kunne lade sig hylde fra flere sider. Foto: Scanpix
Mads Pedersen kunne lade sig hylde fra flere sider. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Der er opkald, som du aldrig vil glemme. Det kan være, at jobsamtalen har båret frugt, at et helvedesarrangement bliver aflyst – eller du bare får et af de opkald, som fuldender din dag fuldstændig.

For Mads Pedersen på 23 år var søndag en dag, som han sent vil glemme. Den unge knøs indtog cykelverdenen med storm og snød alle favoritter, da han som en af de yngste nogensinde kunne kalde sig for verdensmester i landevejscykling.

Artiklen fortsætter under videoen

Men en af de første til at ønske den nykårede verdensmester tillykkevar ikke kollegerne, men derimod kronprins Frederik der havde ringet direkte til hovedpersonen selv. Det skriver TV2 Sport.

– Hej. Ja, det er sindssygt… Jo tak, det er urealistisk og vanvittigt. Det kommer jeg til at nyde. Tak for det… Hej, lød det fra den nykårede danske verdensmester i telefonen til kronprinsen.

Efterfølgende forklarede den forpustede og lettede verdensmester til TV2, at det var stort, at kronprinsen havde ringet og ønsket tillykke med titlen.

Lykkelige holdkammerat

Valgren var tydelig overrasket, da han krydsede målstregen som nummer seks og så navnet Pedersen øverst på lystavlen.

– Da jeg så, at han stod øverst, var det et kæmpe chok for mig. Jeg havde ikke regnet med, at han ville vinde. Han er en god kammerat, så det går lige i hjertet.

– Jeg er ovenud lykkelig. Det er så flot kørt af Mads. Han var den stærkeste på dagen og sparede ikke på noget. Det er flot kørt, det er store nosser, siger Michael Valgren.

Valgren var sammen med Jakob Fuglsang udnævnt som danske kaptajner, men kunne altså se den unge Trek-rytter stjæle rampelyset på en lang og regnfuld søndag i Yorkshire.

– Det er kæmpestort, og noget vi aldrig har set før. Det er helt vanvittigt, og så er han kun 23, siger Valgren.

Hans egen sjetteplads bekræfter Valgren i, at han er i klar fremgang efter en ellers besværlig sæson.

Barsk dag

På en barsk, regnfuld og kold dag over 261 kilometer tog danskeren guldet foran italienske Matteo Trentin og schweizeren Stefan Küng.

Det er sjette gang i historien, at en dansker henter en VM-medalje i herrernes linjeløb, men første gang at det lykkedes en dansker at tage VM-titlen.

23-årige Mads Pedersen var på de sidste ti kilometer ind mod målstregen i Harrogate en del af en firemandsgruppe.

Ud over Pedersen sad schweizeren Küng og de to italienere, Trentin og Gianni Moscon, med i udbruddet.

Kort forinden var den hollandske favorit Mathieu van der Poel gået helt kold og sat helt ud af spillet.

Hang på

På den sidste bakke med 5,5 kilometer til målstregen måtte også Moscon slippe, og danskeren begyndte også at slide i det.

Mads Pedersen hang dog på, og det begyndte nu for alvor at dufte af dansk metal.

Med en kilometer tilbage begyndte spillet om, hvem der skulle åbne spurten. Med Pedersen forrest kiggede rytterne hinanden an, og med 400 meter tilbage åbnede Trentin spurten.

Mads Pedersen svarede dog tilbage med det samme og overhalede den stærke italiener, der endte på andenpladsen flere meter bag den suveræne dansker.

Historiens første danske VM-vinder af herrernes linjeløb faldt med det samme om på asfalten efter sin kraftanstrengelse i finalen – og efter et generelt hårdt cykelløb, der tærede på kræfterne hos flere af stjernerne.

Sidste års verdensmester, spanieren Alejandro Valverde, var en af dem, der hurtigt gav op.

Powered by Labrador CMS