Puk får stor pris foran dronningen

50.000 kroner og æren af dronning Margrethes selskab er på programmet for Puk Damsgård mandag eftermiddag.

Puk Damsgård, DR’s mellemøstkorrespondent, tildeles officielt Rungstedlundprisen mandag. Til stede er majestæten. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Mandag bliver Rungstedlundprisen tildelt korrespondent Puk Damsgård. Det er ikke nogen nyhed, for det blev allerede i marts afsløret. Problemet var bare, at ceremonien, der har deltagelse af majestæten, der er protektor, ikke kunne gennemføres på grund af coronavirusepidemien.

Artiklen fortsætter under videoen

Det kan den nu, skriver Kongehuset på sin hjemmeside. I hvert fald fremgår det af kalenderen, at dronning Margrethe II mandag klokken 16 deltager i prisuddelingen, der holdes på Rungstedlund i Rungsted.

Prisen tildeles en person, der har været med til at udbrede kendskabet til Karen Blixen eller som har udmærket sig inden for et felt, der havde Karen Blixens interesse, og det må man sige, Puk Damsgårds felt har.

– Puk Damsgård er som Blixen en fortællingens mester, både når det gælder hendes virke som journalist, og ikke mindst når læseren i hendes bøger kommer helt tæt på krigszoner og mennesker, der lever under særdeles udfordrende vilkår. Det kræver stort mod og en stålsathed på at ville fortælle de vigtige historier, som vi andre har rigt udbytte af. Puk Damsgårds mod, hendes fortælleglæde og hendes nysgerrighed og appetit på andre kulturer er i høj grad Karen Blixen værdig, sagde bestyrelsesformand i Rungstedlund Michael Bjørn Nellemann tilbage i marts.

Rungstedlundprisen uddeles i år til forfatter, journalist og eventyrer Puk Damsgård, der modtager prisen for sit engagement i flere af verdens brændpunkter og for sin evne til at formidle beretninger herfra om menneskene og deres livsvilkår. Den blev skænket af Hørsholm kommune i forbindelse med åbningen af Karen Blixen Museet og blev første gang overrakt i 1991.

– Jeg er i sagens natur glad og beæret over denne anerkendelse af mit arbejde. Mens jeg var barn i Hammer Torup, åbnede Karen Blixen en dør på klem til en verden og nogle fortællinger, jeg ikke kendte. For mig blev det en ledetråd at opsøge mine blinde vinkler i mødet med andre og forsøge at bringe fortællingen hjem. Og hvis dette bare lykkes engang imellem, er min lykke gjort, sagde Damsgård selv i marts.

Powered by Labrador CMS