Prinspar overvejer at rykke til udlandet

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia spekulerer i et liv udenfor offentlighedens søgelys.

Udgivet Opdateret

I efteråret 2019 annoncerede kong Carl Gustaf af Sverige en række ændringerne i det svenske kongehus. Det handlede blandt andet om, at såvel prinsesse Madeleines som prins Carl Philips børn ikke længere vil være en del af kongehuset. Børnene blev frataget deres apanage og har ikke længere nogen forpligtelse til at repræsentere kongehuset.

Kongens beslutning kom tilsyneladende ikke som den store overraskelse for Carl Philip og Sofia. Det skriver Expressen.

Artiklen fortsætter under videoen

“Et eller andet sted er det et naturligt skridt og en mulighed for vores børn for at skabe den fremtid, de ønsker med uddannelse og job”, siger prins Carl Philip i programmet ‘Kongehuset 2019’, der blev sendt på svensk TV4 juledag.

Det kommer også frem, at beslutningen har fået parret til at overveje, om de skal rykket teltpælene op og flytte til udlandet, nøjagtig som prinsesse Madeleine har valgt at gøre det. Desuden, at det på lidt længere sigt er helt naturligt, at de bliver en mindre offentlig familie, og at det vil give plads til at rette fokus mod andre ting.

“Vores dag er opdelt i flere forskellige ting. Den offentlige rolle er en del af det hele. Men på lang sigt tror jeg, det vil være naturligt for os at træde et skridt tilbage”, forklarer Sofia, som også nævner nogle af de fordele, det vil give parrets børn, hvis de vælger udlandet.

“Der vil de kunne gå i skole på en helt anden måde. Det giver mulighed for andre valg”, siger hun.

Parret slår dog også fast, at de altid vil være der for at hjælpe og støtte op om den kongelige familie, hvis og når der er behov for det.

Powered by Labrador CMS