Prinspar bag ny bogudgivelse

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia af Sverige vil med ny bog øge forståelsen af tabubelagt emne.

Udgivet Opdateret

Svenske prins Carl Philip, der er søn af kong Carl Gustaf og dronning Silvia, har været meget åben om, at han lider af dysleksi. Eller som det hedder i daglig tale, at han er ordblind.

Artiklen fortsætter under videoen

Det var ikke mindst et problem for ham, da han var i skolealderen. Det førte da også til, at hans mor tog initiativ til at opsøge specialister og dermed fik stillet diagnosen. Det skriver Svensk Damtidning.

I dag er han, sammen med sin hustru, prinsesse Sofia, stærkt engageret i emner, der relaterer til dysleksi.

Parret har blandt andet, via deres egen velgøreheds-organisation, taget initiativ til ‘Dyslexialand’, der er en platform og et mødested for de, der slås med lidelsen. Men også for de ramtes familier og alle andre, der interesserer sig for emnet.

Nu udgiver de så via organisationen en lydbog, ‘Älskade dyslexi’, om emnet. Ifølge Aftonbladet udkommer bogen, som indeholder viden og fakta om læse- og skrivevanskeligheder, tirsdag den 22. september.

Bogen, der er blevet til med hjælp fra fem forskellige eksperter på området, er indlæst af rapperen Linda Pira og formidles af streamingtjenesten ‘Storytel’. Bogens forord er skrevet af prins Carl Philip selv.

Prinsen er iøvrigt ikke den eneste i den svenske kongefamilie, der tumler med dysleksi. Det samme er også gældende for hans storesøster, kronprinsesse Victoria.

Powered by Labrador CMS