Prinsesse efter kræftbehandling: Sådan går det

Nu er der nyt i sagen om prinsesse Christinas kræftsygdom.

Bagved prinsesse Madeleine og Paul Modrich ses den kræftramte prinsesse Christina med Aziz Sancar. Billedet er fra 2015, altså før hun fik konstateret kræft. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Tilbage i 2016 gik der chokbølger gennem kongehusene i hele norden, da Carl Gustafs søster, prinsesse Christina, fik konstateret en omgang kronisk leukæmi. Sygdommen betød, at prinsessen nærmest med det samme begyndte at modtage behandling i form af kemostråler.

Det stod dog klart, at hun var nødt til at skifte behandlingsform, da sygdommen er opstået i kroppens knogleceller, der er resistent overfor de ellers hårde kemostråler. Dette fik prinsessen til at gennemgå en stamcelletransplantation, der i korte træk tilbyder en anden form for behandling en de mere traditionelle kræftbehandlinger.

Nu har hoffets informationschef været ude med en opsigtsvækkende udmelding – nemlig at prinsesse Christina er kommet sig efter sin sygdomsperiode – og endda godt. Sådan skriver Svensk Damtidning.

Har haft kræft én gang før

Allerede tilbage i 2010 var den svenske prinsesse ramt af kræft første gang. Dengang var det brystkræft – og det fik prinsessen til at undergå flere operationer.

– Jeg prøver at huske, at hver dag er vigtig nu. Jeg vil ikke bindes af en masse arbejde i fremtiden, men i stedet tage mere vare på dem, som er omkring mig, fortalte prinsessen til de svenske medier i forbindelse med sin pensionering, sagde hun dengang ifølge Billed-Bladet.

Prinsessen gik i sommer på pension.

Powered by Labrador CMS