Prins Joachim flytter til Frankrig

Prins Joachim og hele familien pakker sydfrugterne. Nu skal Joachim tage ny uddannelse.

Udgivet Opdateret

Det er ikke hver dag, at en prins forlader landet. Men i tilfældet prins Joachim, så vil den danske prins nu forlade de trygge danske rammer.

Prinsen har nemlig opnået en hel særlig mulighed, der gør, at han kan starte på en ny uddannelse.

– Den franske forsvarsminister har inviteret Hans Kongelige Højhed Prins Joachim til at deltage i Frankrigs højst rangerende militære uddannelsesforløb. I den anledning flytter Prins Joachim og Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie og parrets to børn, Prins Henrik og Prinsesse Athena, til Paris, skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Dermed vil prinsen fra september 2019 flytte ét år til den franske hovedstad. Invitationen kommer efter, at der var et fransk statsbesøg i Danmark i 2018. Hovedtemaerne var strategiske partnerskaber indenfor bilaterale erhvervs-, kultur- og forsvarsmæssige områder. Prinsen er den første danske officer, der deltager i uddannelsen.

En hård uddannelse

For prins Joachim og familien byder turen til Frankrig på en meget hård uddannelse, hvor prinsen skal gå i skole seks dage om ugen. Uddannelsen vil foregå på det anerkendte franske militærakademi École Militaire i Paris og består af to dele, der afvikles ved henholdsvis Centre des Hautes Études Militaires (CHEM) og Institut des Hautes Études de la Défense Nationale (IHEDN).

Uddannelsen er for 30 udvalgte officerer, der har oberst- eller kommandørrang. Prinsen vil modtage undervisning i militærstrategisk ledelse og internationale forhold. Langt de fleste på uddannelsen er fra Frankrig, men der kommer enkelte fra andre lande – og her er prinsen udvalgt.

Videreuddannelsen i Frankrig supplerer Prins Joachims nuværende arbejde i Forsvaret, hvor Prinsen siden 2015 har været forsvarschefens særlige sagkyndige i forhold til reserven i totalstyrkekonceptet, skriver kongehuset.

Prins Joachim og familien flytter til Paris til sommer.

Powered by Labrador CMS