Prins Charles tjener på døde mennesker

Den britiske tronfølger mangler næppe pengene, men gamle regler giver ham lidt ekstra på kistebunden.

Prinsen har tjent en million på de døde i hans grevskab Cornwall. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Siden april 2019 har Prins Charles, den britiske tronfølger, fået en million pund ud af døde mennesker i det historiske grevskab Cornwall, hvor netop Charles er hertug. Det skyldes ifølge The Telegraph nogle oldgamle regler, der vedrører arv. Sidst i artiklen kan du se, hvad pengene bliver brugt på.

Tallene stammer fra den årlige regnskabsrapport fra Charles’ hertugskab. I alt har indtægten været hele 22 millioner pund det seneste år. En million af dem stammer altså fra personer, der er døde uden at efterlade sig et testamente.

Kort fortalt betyder det altså, at når en indbygger i Cornwall dør, og der ikke er et testamente eller nogle overlevende pårørende, så tilfalder pengene fra boet altså den siddende hertug af Cornwall, og det er Prins Charles.

Det lyder som grådighed, men faktisk er det mere reglen end undtagelsen. Loven daterer sig helt til tiden, hvor kongen hed William den 4. Hans regeringstid var i årene 1830 til 1837. I det meste af England og Wales er det således, at et bo, der ikke gøres krav på, historisk er tilfaldet kronen.

Nogle steder er det dog hertuger, der modtager pengene – og det er så kommet Prins Charles til gode.

Ifølge Telegraph er mere end 800.000 af de 1.000.000 pund sat væk, så de kan udbetales, hvis det skulle ske, at et familiemedlem dukker op og gør krav på boet ved en senere lejlighed. Ellers bliver pengene puttet i en fond, der donerer til godgørende formål.

En million pund svarer cirka til syv millioner danske kroner.

Powered by Labrador CMS