Playboy-model risikerer fængsel

Modellen tog billedet uden lov og sendte det rundt til alle hendes følgere på Snapchat.

Hun påstår, hun elsker kvindekroppen men har alligevel gjort grin med en ældre nøgen kvinde på de sociale medier.Foto: KEVORK DJANSEZIAN / SCANPIX
Foto: KEVORK DJANSEZIAN / SCANPIX

Udgivet Opdateret

Den tidligere Playboy-model Dani Mathers risikerer fængsel, efter hun har sendt et billede af en nøgen kvinde over Snapchat.

Billedet blev taget og sendt uden kvinden vidste det i omklædningsrummet i et fitnesscenter i LA.

Modellen skrev også en nedladende kommentar til billedet, som alle hendes følgere på det sociale medie kunne se. Det skriver Independent.

Mathers har prøvet at komme udenom en retssag ved at påstå, at den måde hun har krænket kvindens privatliv på ikke er nok til, at hun kan trækkes i retten.

Men den hoppede dommeren ikke på og hun skal derfor i retten den 26. maj.

Led overfor 70-årig kvinde

Sidste sommer lagde Mathers et billede af en 70-årig nøgen kvinde op på sin Snapchat historie. Til billedet skrev hun: “Hvis jeg er tvunget til at se det her, skal I også.”

Modellen blev hurtigt anklaget for body-shaming. Ved body-shaming ydmyger man folk med nedladende kommentarer om personens krop. Anklagerne har tiltalt hende for krænkelse af privatlivet.

– Hun skal sættes til ansvar for konsekvenserne af hendes handlinger, udtalte Los Angeles anklagemyndighed på daværende tidspunkt.

I Californien er det ulovligt hemmeligt at tage billeder af en person i et omklædningsrum uden deres tilladelse. Det kan resultere i op til seks måneders fængsel og en bøde på 6.700 kroner.

Dommer: Hun fortryder intet

Modellen har prøvet at slippe for fængsel ved at tilbyde en undskyldning overfor offeret, komme i terapi og tage et kursus imod mobning. Men det vil dommeren ikke gå med. Han siger, at den smukke model ikke fortryder sine handlinger. Dani Mathers er også blevet bandlyst fra fitness kæden, hvor hun tog billedet.

Mathers undskyldte kort efter, hun havde lagt billedet op og påstod, det var et uheld.

– Det var virkelig forkert og ikke min mening, sagde hun dengang og fortsatte:

– Jeg valgte den profession, jeg har valgt, fordi jeg elsker kvindekroppen og jeg ved, at body-shaming er forkert.

Til trods for undskyldningen skrev Mathers tidligere i den her måned på Twitter, at hun aldrig havde body-shamet nogen.

– Men jeg er da glad for, at I tror på alt, hvad pressen skriver, skrev hun sarkastisk på Twitter.

Powered by Labrador CMS