Peter Sommer er klar til Orange Scene: -Det er en kulmination

Peter Sommer er en rutineret artist på Roskilde Festival, men i år venter festivalens største scene.

Peter Sommer skal til sommer prøve kræfter med Orange Scene på Roskilde Festival. Pressefoto
Udgivet Opdateret

Det er nogle år siden, han sidst har stået der, men til sommer gør han det igen.

Peter Sommer vender tilbage til Roskilde Festival, hvor han denne gang skal lægge arm med festivalens mest berømte scene – Orange Scene.

Det annoncerer Roskilde Festival onsdag.

– Det er kulminationen af mange års tilløb til at få en god plads på Roskilde i mit eget navn, men også en bookers ufatteligt hårde arbejde.

– Det er frugten af en bookers fire-fem måneders gøren sig til. Der er virkelig blevet gjort alt for, at det kunne lade sig gøre, og det gjorde det så, fortæller Peter Sommer.

Har tidligere optrådt på festivalen

Han har tidligere optrådt på festivalen en håndfuld gange. Både som solist, som en del af et band og som support ved andres koncerter.

Til sommer bliver det femte gang, at han indtager Roskilde Festival som enten solist eller som en del af en duo.

Det bliver dog første gang, at han skal optræde under festivalens orange teltdug.

– Jeg tror, det bliver en oplevelse for livet, men det er svært at sige, hvordan man vil reagere på det. Men for sådan en som mig, der lever af at stå på scener, er det alligevel lidt sjovt at skulle stå på den største i landet, siger Peter Sommer.

Nye og gamle numre

Til marts udkommer han med sit femte album, der har fået titlen “Elskede at drømme, drømmer om at elske”, og festivalgængerne vil formentlig få sig en god blanding af nye og gamle numre.

Det bliver en paradekørsel, forklarer han grinende, men det er heller ikke helt uden nerver, at han skal prøve kræfter med Orange Scene.

– Jeg glæder mig selvfølgelig til at skulle stå der og kigge ud over den store plads, men det kan også være voldsomt skræmmende, hvis der ikke er nogen, fordi det regner, eller hvis der sker noget andet spændende. Man er ganske enkelt lidt bange for, at der ikke kommer nogen, forklarer Peter Sommer.

Han stoler dog på, at den specielle Roskilde-følelse sætter ind, når først musikken spiller, og festivalgæsterne strømmer til, hvad enten det bliver i sommersko eller gummistøvler.

– Jeg tror, jeg vil læne mig tilbage i visheden om, at den der Roskilde-feeling ikke bare er noget, der står på en plakat, men noget der rent faktisk findes. Og så tager man den derfra, om der så står 2 eller 7000, siger Peter Sommer, der skal spille på Orange Scene i 75 minutter.

Peter Sommers nye album, “Elskede at drømme, drømmer om at elske”, udkommer 9. marts.

Samme måned tager han på Danmarksturné med albummet, mens han til efteråret tager på turné med pianisten Palle Hjorth.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS