Paprika Steen: -Det er helt slut

- Det er så fristende at opgive, skriver skuespillerinden Paprika Steen, som er hårdt ramt af udtrapningssymptomer. De er værre end det, hun tog pillerne for

Paprika Steen kæmper med udtrapningen af psykofarmaka. (Arkivfoto).
Paprika Steen kæmper med udtrapningen af psykofarmaka. (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

I snart 17 år har skuespillerinden Paprika Steen taget psykofarmaka i form af såkaldte lykkepiller.

Hun var ramt af stress, som medførte panikangst og let depression, beskriver hun i to længere opslag delt på Instagram.

Her fortæller hun videre, at hun nu er stoppet med at tage medicin, hvilket hun har forsøgt to gange før. Men der var bivirkningerne for voldsomme til, at hun kunne gennemføre det.

- I dag har jeg både modet, kræfterne og tiden til det, skriver hun blandt andet i et af opslagene.

Kræver mod og kræfter

Det kræver mod, kræfter og tid, for Paprika Steen er ramt af kraftige udtrapningssymptomer, fortæller hun i et andet opslag.

Symptomerne er værre end stressen og panikanfaldene, som hun tog pillerne mod. Skuespillerinden erindrer nærmest ikke, hvornår hun sidst havde det så skidt, som hun har det nu.

- Jeg har lyn i hovedet, såkaldte "brainzaps" cirka 67 gange i timen, jeg græder hele tiden, har influenzasymptomer, hovedpine - næsten migræne - og søvnløshed, skriver hun og fortsætter:

- Det er så fristende at opgive og bare tage dem resten af livet. Men deres effekt er ophørt, og efter to operationer i hovedet (fjernelse af to tumorer, red.) følte jeg bare, at alt det, der gør mig til slave, må ophøre.

Fokus på sårbarhed

Paprika Steen fortæller, at hun står frem med sin historie for at sætte fokus på psykisk sårbarhed, hvad end det drejer sig om lidelser eller svære perioder, og om hvor svært det er at komme ud af psykofarmaka igen.

Den 57-årige skuespillerinde og instruktør har fået masser af tilkendegivelser på sine opslag.

Blandt andre fra tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt, tidligere bokser Mikkel Kessler og fra nyhedsværten Cecilie Beck.

Powered by Labrador CMS