Oscaruddelingen: Se årets film de sidste 10 år

Kan du huske de "bedste" film igennem de sidste 10 år?

Oscaruddelingen er lige om hjørnet. Klik igennem galleriet for at se, hvilke film der er blevet kåret som årets film de sidste 10 år.Foto: Don Emmert / SCANPIX
Oscaruddelingen er lige om hjørnet. Klik igennem galleriet for at se, hvilke film der er blevet kåret som årets film de sidste 10 år.Foto: Don Emmert / SCANPIX
Udgivet Opdateret

Natten til mandag bliver de prestigefyldte Oscarstatuetter uddelt. Det er en drøm for enhver indenfor filmbranchen at få en af de forgyldte statuer, og derfor ser vi hvert år en stjerneparade på den røde løber, når uddelingen løber af stablen i Los Angeles. Og i år vil der i blandt Hollywood stjernerne også være danskere. For en dansk skuespiller og to danske film er blevet nomineret.

Der er i alt 24 kategorier, men det er særligt tre, der er ekstra vigtige: Årets film, bedste mandlige hovedrolle og bedste kvindelige hovedrolle.

Dansk skuespiller nomineret

Som den eneste kategori er der nomineret hele ni film som årets film. I de fleste andre kategorier er der kun nomineret fem.

På listen over bedste film for 2016 er: Arrival, Fences, Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Hidden Figures, La La Land, Lion, Manchester by the Sea og Moonlight.

I kategorien bedste mandlige hovedrolle, har vi en af vores egne med i ræset. Viggo Mortensen er nemlig blevet nomineret for sin rolle i Captain Fantastic. Og han er op mod nogle meget store navne, nemlig Denzel Washinton, Ryan Gosling og Casey Affleck, men også den unge skuespiller Andrew Garfield.

Flere danske film nomineret

I kategorien for bedste kvindelige hovedrolle er også nogle store navne på listen, nemlig Natalie Portman, Emma Stone, Ruth Negga og Isabelle Huppert. Det kommer næsten ikke som en overraskelse, at Meryl Streep endnu engang er blevet nomineret for sin hovedrolle i Florence Foster Jenkins. Hun har allerede vundet 3 Oscars og har yderligere været nomineret 17 gange.

Viggo Mortensen er ikke det eneste, der er dansk til uddelingen. Hele to danske film er nemlig blevet nomineret til en af statuetterne. Under Sandet er blevet nomineret som bedste udenlandske film. Og den danske kortfilm Silent Night er også blevet nomineret som bedste kortfilm.

Har du styr på Oscaruddelingen? Klik igennem galleriet for at se hvilke film, der er blevet kåret som årets film de sidste ti år.

Powered by Labrador CMS