Odbjerg løber med det hele

I fire ud af seks kategorier, hvor Andreas Odbjerg var nomineret, har sangskriveren fået en Gaffa-pris

Udgivet Opdateret

Den 35-årige sanger og sangskriver Andreas Odbjerg blev torsdag aften den helt store vinder ved uddelingen af Gaffa-Prisen.

Han har vundet fire ud af seks kategorier, som han var nomineret i.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra musikmagasinet Gaffa, som uddeler statuerne, der er formet som gyldne G'er.

Oppe mod Rahim

For sit debutalbum "Hjem fra fabrikken" får Odbjerg prisen som Årets Danske Udgivelse og Årets Danske Popudgivelse.

Han var oppe imod blandt andet Tobias Rahims album "Når sjælen kaster op" og The Minds of 99's "Infinity Action".

Men de må altså se sig slået af Andreas Odbjerg, hvis album fik seks ud af seks mulige hjerter i Politiken, da det udkom i marts sidste år. Politikens anmelder beskrev det "som at få skudt lykke direkte ind i hjertet" .

Bedste solist

Odbjerg hædres også som Årets Danske Solist, ligesom han er blevet Årets Sangskriver sammen med sine partnere Mads Møller, Thor Nørgaard og Daniel Thorup.

Odbjerg må dog se sig slået af Tobias Rahim i kategorien Årets Danske Hit. Den pris snupper Rahim med sangen "Mucki Bar" og slår dermed også popgruppen Blæst, som var nomineret med hittet "Juice".

Blæst misser også prisen for Årets Danske Band, som i stedet går til The Minds of 99.

Til gengæld går Blæst fra prisuddelingen som vindere af kategorien Årets Nye Danske Navn.

Harry Styles over alla andre

Når det kommer til den internationale del af den danske prisuddeling, rydder den britiske sanger Harry Styles bordet.

Med sit album "Harry's House" får han prisen for Årets Internationale Udgivelse. På albummet finder man hittet "As It Was", som hædres med prisen for Årets Internationale Hit.

Desuden er Harry Styles også Årets Internationale Solist.

Læserne bestemmer

Det er Gaffas læsere, der vælger vinderne. I perioden 20. januar til 5. februar har de haft mulighed for at stemme på årets musiknavne fra ind- og udland.

Tusindvis af læsere har ifølge Gaffa afgivet deres personlige stemmer i 17 kategorier.

De nominerede i hver kategori var de fem kunstnere med flest læserstemmer blandt kandidaterne, som på baggrund af deres præstationer i 2022 var indstillet af Gaffas redaktion.

50.000 i legat

De endelige vindere var de navne, der havde fået flest læserstemmer i de enkelte kategorier.

Desuden uddeles et legat på 50.000 kroner, som en jury bestående af Gaffas redaktion, Dansk Industri, Autor og Philips Hue har udvalgt, til en aktør i musikbranchen, som "har gjort en særlig indsats for at italesætte problematikkerne omkring manglende diversitet og inklusion i musikbranchen".

ANDREAS ODBJERG

Den danske sanger og sangskriver er en af de mest spillede danske artister lige nu, og numre som ”Føler mig selv 100”, ”I morgen er der også en dag” og ”STOR MAND” har i dén grad cementeret Andreas Odbjergs stjernestatus. 

Han har i 2021 vundet to priser ved Danish Music Awards som henholdsvis ’Årets Nye Danske Navn’ og ’Årets Sangskriver’, og han modtog også prisen ’P3 Lytterhittet’ for nummeret ’STOR MAND’ sammen med Tobias Rahim.

I februar modtog Andreas Odbjerg to ZULU Awards for ‘Årets Kunstner’ og ‘Årets Hit’, og i marts høstede han også to GAFFA-priser i kategorierne ’Årets Danske Hit’ og ’Årets Sangskriver ’. Andreas Odbjerg har netop udgivet sit debutalbum, som bærer titlen ’Hjem fra fabrikken’.

Kilde: Grøn

De har valgt Foreningen Musikbevægelsen af 2019, som er en forening for kvinder, ikke-binære og transpersoner med virke i musikbranchen.

Andreas Odbjerg vandt fire gyldner G'er ved Gaffa-Prisen 2023. Da han er ude at rejse, var det holdet bag albummet 'Hjem fra fabrikken', der mødte op for at modtage prisen.
Andreas Odbjerg vandt fire gyldner G'er ved Gaffa-Prisen 2023. Da han er ude at rejse, var det holdet bag albummet "Hjem fra fabrikken", der mødte op for at modtage prisen.
Powered by Labrador CMS