Nybygger-par drømmer om at forlade Danmark

Bolette og Jimmi, der lige nu er kendt fra TV i programmet "Nybyggerne", vil købe en brugt autocamper og køre ud i det blå med deres tre børn.

Udgivet Opdateret

To voksne og tre børn på ni, otte og fire år i en to-værelses-lejlighed kun med døre til badeværelserne. Sådan ser scenariet ud for Rødt hold i Nybyggerne, hos Bolette og Jimmy.

Det kan for mange børnefamilier nok lyde en tand presset.

Men for Jimmi og Bolette Macdams er det et helt bevidst valg at bygge deres bolig sådan.

De ønsker nemlig at skabe et mere ”åbent hjem”, har de udtalt i TV 2-programmet “Nybyggerne”.

Og det er ikke kun i Nybyggerne, at familien tænker ud af boksen. Bolette og Jimmi Macdams har nemlig, foruden drømmen om at vinde et nyt hjem og starte på en frisk i programmet “Nybyggerne”, også en anden – meget konkret – drøm.

Den fortæller de om i et interview til DBAs inspirationsunivers, DBA Guide.

Horisonten som destination

Familien er trætte af at skulle leve op til traditionelle familiemønstre og har efter flere overvejelser fundet frem til, at et hjem i en gammel retro-autocamper, gennem Europa med kun horisonten som destination, vil være lykken for dem.

– Vi drømmer om at købe en gammel autocamper på DBA og sætte den i stand efter alle kunstens regler og køre ud i det blå med hele vores familie, fortæller 38-årige Bolette Macdams til DBA Guide.

De ønsker at kigge på livet med nye øjne:

– Det handler om lysten til og ønsket om at ændre på vores liv. Vi vil gerne prøve at skærpe fokus på, hvad der giver vores liv mening. Og for os, der ligger lykken ikke i dyre sofaer eller de ekstra kvadratmeter, vi har i et større hus, siger Bolette til DBA Guide.

Uanset om vi vinder eller ej

Drømmen har levet længe, fortæller Bolette, men især efter hendes fars død blev den meget aktuel og pressede sig efterhånden mere og mere på.

Og ligesom i programmet Nybyggerne, hvor Bolette og Jimmy kaster sig over de svære og ofte udfordrende ugeopgaver med smittende gå-på-mod, så har de faktisk allerede handlet meget aktivt på drømmen om et liv med deres børn på fire hjul gennem Europa:

– Vi har lige sat vores hus til salg. Endnu ved vi jo ikke, om vi er så heldige at vinde Nybyggerne, men ligegyldigt hvordan vinden blæser, så skal der ske noget. Det er her, vi er nu, fortæller Bolette til DBA Guide.

Parate til at sælge alle møbler i huset

Hun sidder næsten hver dag og kigger på brugte, gamle autocampere på DBA:

– DBA er et fedt sted at få inspiration og finde guld, som man kan sætte i stand selv, hvilket vi elsker. Vi vil gerne finde en stor, gammel autocamper, som vi selv kan istandsætte og optimere med en masse multifunktionelle løsninger. Jeg har faktisk allerede fundet nogle stykker, som jeg har forelsket mig i, afslører Bolette til DBA Guide.

Hun har både kigget på gamle veteran-autocampere og på en gammel Mercedes, der med den rette finger-snilde kunne blive virkelig fed.

Drømmen er helt klart at rejse med familien i autocamperen, tage ud “under åben himmel” og vise børnene, hvad livet og verden også er og kan være.

Men tillader finanserne og omstændighederne ikke dét lige til at begynde med, så har Bolette og Jimmy også en anden ide med en den autocamper, som de går og drømmer om at købe:

– Måske vi bare slet og ret vil prøve at bo i den i en periode og gå helt lavpraktisk til værks. Skalere ned simpelthen – og sælge alt det indvendige af vores hus også. Frasige os de mange ting og møbler og nips, vi har og finde ind til kernen i bare at være sammen, forklarer Bolette til DBA Guide.

Bolette afprøvede drømmen som barn

Bolettes drøm er dog ikke grebet helt ud af det blå.

Hun har nemlig selv været på ferie i en gammel autocamper med sine forældre som barn, dengang hun var 13 år.

– Vi kørte rundt i en gammel, hvid Citroén-autocamper med tag. Det var fantastisk. Jeg kan huske, jeg sad på bagsædet med min veninde og sang Beatles, griner Bolette.

– Det er følelsen af frihed. Det er jo det, vi gerne vil. Det er det, vi gerne vil opnå.

Her går turen til

Tanken er at rejse rundt i mindst et år i den gamle istandsatte autocamper. Og både børnene og de voksne er allerede helt afklarede med, at den slags kræver nogle ofre. Men det gør ikke spor, forsikrer Bolette.

– Jeg drømmer om at køre rundt og se og afprøve håndværk fra gamle kulturer. For eksempel køre gennem Frankrig, Italien, Kroatien og så lære noget om pottemagere og fra en træhugger eksempelvis. Det kunne være så spændende, fortæller Bolette til DBA Guide.

For det handler dybest set om at turde leve drømmen. At turde gøre det. Bruge livet, så det giver allerbedst mening på bundlinjen.

Powered by Labrador CMS