Ny i Toppen af poppen

Sangeren Maximillian og sangerinden Kira Skov er de to seneste kunstnere, som kommer på scenen i årets udgave af "Toppen af poppen"

- Mange af mine kollegaer, som har medvirket i programmet, har været meget positive omkring det, så nu er jeg klar til at tage udfordringen op, siger Kira Skov i en pressemeddelelse om sin deltagelse i TV 2's 'Toppen af poppen'. (Arkivfoto).
- Mange af mine kollegaer, som har medvirket i programmet, har været meget positive omkring det, så nu er jeg klar til at tage udfordringen op, siger Kira Skov i en pressemeddelelse om sin deltagelse i TV 2's "Toppen af poppen". (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Sangeren Maximillian og sangerinden Kira Skov er de to seneste kunstnere, som kommer på scenen i årets udgave af "Toppen af poppen".

Det varer ikke længe, før syv kendte kunstnere endnu en gang mødes for at fortolke hinandens musik og for give seerne et indblik i, hvad der har formet dem musikalsk og personligt. 

Det sker, når TV 2's "Toppen af poppen" løber af stablen for 12. gang.

Sahl, Sort Sol og Soleima

Indtil videre er forsangeren i Sort Sol, Steen Jørgensen, sangerinden Soleima og sangeren Nicklas Sahl blevet præsenteret. Og nu melder sangeren Maximillian og sangerinden Kira Skov, sig i koret af deltagere.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Kira Skov, som blandt andet er kendt for sin tid i rockbandet Kira & The Kindred Spirits, fortæller, at hun glæder sig til at fortolke de meget forskellige kunstneres materiale.

- Det er en stor opgave at fortolke andres værker, og nogle artisters udgangspunkt ligger tættere på mit eget end andres. Men det bliver spændende at dykke ned i og gøre til mit eget, siger sangerinden.

- Jeg er også spændt på, hvordan de andre har valgt at bearbejde mine sange, og tænker i det hele taget, at det bliver en intens, sjov og hyggelig uge, tilføjer hun.

"En stor ære"

For 23-årige Maximillian, der blandt andet har hittet med nummeret "Beautiful scars", er det en stor ære at få lov til at give sit bud på, hvordan de andre kunstneres sange også kan lyde.

- Jeg vil prøve at bevare den følelse, der ligger i sangene, og derefter prøve at tilføre noget af mig selv, siger den populære sanger.

- Det bliver interessant, og jeg forventer, at få nogle musikalske oplevelser, som jeg kan tage med mig i bagagen. Jeg har stadig meget at lære, så jeg ser det her som en unik mulighed for at udvikle mig.

Soleima

Mange kender hendes vokal fra poppede r'n'b-sange som 'Chears for the Tears', 'Low life' og 'Roses' – og senest den dansksprogede single 'Livet begynder'.

Sangeren – med det borgerlige navn Sarah Mariegaard – startede i 2006 ud som en del af det aarhusianske hip hop-kollektiv Flødeklinikken, der står bag hits som 'Jeg vil se dig græde' og 'Piger med pistoler'.

Fik talentpris

I 2015 udkom hun for første gang med sin egen musik under kunstnernavnet Soleima, og to år senere vandt hun talentprisen ved P3 Guld.

Siden dengang har hun udgivet flere ep'er, og i 2020 udkom så hendes debutalbum 'Powerslide', mens hun også nåede på sin første turné i USA i begyndelsen af året.

Næste runde af "Toppen af poppen" vises på TV 2 til efteråret.

Powered by Labrador CMS