Nothing Compares 2 Allah: Verdenskendt sangerinde konverterer

Sinead O’Connor har i flere år inden sin konvertering døjet med psykiske problemer. (Foto: Scanpix)
Udgivet Opdateret

Den verdenskendte irske sangerinde  Sinead O’Connor er de seneste år blevet mere berømt for sit sind end sin sangstemme, og nu vækker sangerinden endnu en gang opsigt.

På Twitter annoncerer sangerinden, at hun er konverteret til islam. Samtidig har hun ændret navn til Shuhada Davitt. Shuhada er arabisk for martyr.

Hun har ledsaget sin nyhed med et billede, hvor hun er iført en hijab:

Samtidig har hun ændret sit profilbillede til et Nike logo, og en omskrivning af firmaets berømte slogan; “Wear a hijab – Just do it.”

På samme medie fortæller hun, at konverteringen er det sidste skridt i hendes teologiske rejse:

– Dette er for at offentliggøre, at jeg er stolt af at være blevet muslim. Det er den naturlige konklusion på enhver intelligent, teologisk rejse. Alle skriftstudier leder til islam, og det gør de andre skrifter overflødige, skriver sangerinden.

Turbulent tid for sangerinden

Tilbage i november 2017 modtog Sinead O’Connor medicinsk behandling efter at have truet med at begå selvmord i et opslag på Facebook. Her skrev hun, at hun havde taget en overdosis.

Derefter kom en stor sag i maj 2018, hvor Sinead O’Connor blev meldt savnet.

Ifølge mediet TMZ hun inden sin forsvinden sidst set på en elcykel med en lyserød kurv iført sorte læderbukser og en sweatshirt med “Ireland” – hendes hjemland – trykt på ryggen. Hun blev dog fundet igen, to dage senere, hos nogle venner.

Sangerinden blev for alvor kendt i slutningen af 1980’erne, da hun udgav albummet “The Lion and the Cobra. Kort tid senere kom hendes kommercielle gennembrud med sangen “Nothing Compares 2 U”, der er skrevet af nyligt afdøde Prince.

Hun har også gjort sig bemærket med en række kontroversielle optrædener og udtalelser og blandt andet ytret sig om religion, kvinders rettigheder og misbrug af børn.

Sinéad O’Connor optrådte i 2007 på Smukfest. En optræden, hvor sangerinden ifølge anmelderne virkede fraværende. Bedre stod det efter sigende til ved Tønder Festival i 2013, hvor hun fik fine anmeldelser efter sin optræden.

Powered by Labrador CMS