- Min mand vil have, jeg bliver

- Jeg påfører ham smerte og søvnløse nætter

Udgivet Opdateret

Det er ikke med mandens gode vilje, at krigskorrespondenten Simi Jan igen og igen søger mod farezoner og Taliban-overtagede Kabul.

Det fortæller hun ifølge Ekstra Bladet i et interview til ugebladet Søndag i forbindelse med udgivelsen af sin nye bog, "Kære Kabul".

- Jeg påfører ham smerte og søvnløse nætter med det, jeg laver. Alligevel har jeg hans fulde støtte. "Vi skal nok klare os herhjemme", siger han, og han ringer ikke i tide og utide for at fortælle mig, at børnene savner mig, siger Simi Jan til Søndag ifølge Ekstra Bladet.

Simi Jans mand vil gerne have, hun bliver hjemme.
Simi Jans mand vil gerne have, hun bliver hjemme.

Bakkede 100 procent op

Simi Jan har to sønner med sin mand, Allan, som hun har kendt i mere end 20 år.

Selv om gemalen var meget kritisk, da Simi Jan i august sidste år drog mod Afghanistan for at følge Talibans magtovertagelse, så bakkede han 100 procent op om hendes beslutning.

- Nogle af mine gode, internationale korrespondentvenner og jeg taler om "krigsreporternes skilsmisseklub". Men jeg ved godt, hvorfor jeg ikke er blevet medlem af den klub, siger hun ifølge Ekstra Bladet til Søndag med henvisning til opbakningen på hjemmefronten.

Her bliver der dog ikke fortalt alt.

'Swimmingpool og softice'

Sønnerne på syv og fire kender nemlig ikke til hendes job som krigskorrespondent.

- Adam og Daniel ved stadig ikke, at jeg har været i Afghanistan og dække en krig. De tror, jeg var i et land med swimmingpool og softice. De forstår det ikke, og lad dem endelig blive i den uskyld, fortalte Simi Jan til Ritzau, da hun tidligere i år modtog Tvprisen i kategorien Bedste Nyhedshistorie.

Den fik hun netop for sit indslag om Kabuls fald.

Forlod værtstjansen

Simi Jan forlod værtstjansen i "Go' Aften Live" for at tage afsted, og hun har tidligere fortalt Ritzau om sit forhold til Afghanistan, og hvor påvirket hun var af Talibans magtovertagelse.

- Det land, jeg holder utroligt meget af, smuldrer for øjnene af mig, og alle mine afghanske venner er på flugt og har forladt og efterladt deres land, sagde hun ved Tvprisen.

Powered by Labrador CMS