- Min første jul med Jenna

Juleaften bliver ekstra speciel i år for den Tinka-aktuelle skuespiller Albert Rosin Harson

Udgivet Opdateret

Der er godt gang i december, og landet over samles børn og barnlige sjæle foran fjernsynet for at se julekalender.

På TV 2 kan Albert Rosin Harson ses i rollen som Lasse i "Tinka og sjælens spejl", der er den tredje og sidste sæson om nissepigen Tinka.

- Det føles meget hjemligt og familiært at vende tilbage til Tinka-universet. Jeg har kendt både skuespillerne og dem bag om længe nu. Så det er en lille Tinka-familie, jeg vender tilbage til, lyder det fra Albert Rosin Harson.

I år bliver juleaften helt speciel for den 20-årige skuespiller.

Mødtes i vild med dans

- Jeg skal fejre jul med min kæreste og familie. Det er første gang, vi skal fejre jul sammen. Det bliver med min familie juleaften, og så ses vi med hendes familie i juledagene, afslører Albert Rosin Harson.

Han danner par med den professionelle danser Jenna Bagge. De mødte hinanden, da de blev dansepartnere i 2020-udgaven af "Vild med dans".

Mens du venter på juleaften, kan du læse om Albert Rosins jul herunder:

Hvornår er det rigtig jul for dig?

- For mig er det jul næsten hele december måned. Det er rigtig jul, når det er den 1. december.

Der bliver pyntet op

Hvor meget juler I derhjemme?

- Vi går ikke all in, men der bliver i hvert fald pyntet op. Vi skal lave nogle julegodter og -lækkerier. Måske nogle småkager, som man kan gå og snacke af. Jenna skal nok også se med på julekalenderen i december.

Mister julen sin magi, når man optager julekalender om sommeren?

- Nej, men det kan godt drille lidt. Det er sommer, og man går ind i en stue, hvor der er gran og julepynt over det hele. Eller man går rundt i "Nissernes rige", og alle har nissehuer på.

Mange gode gaver

- Man kan godt komme lidt i julestemning, selv om det er sommer, men jeg synes ikke, at det ødelægger den julestemning, der kommer om vinteren. Det er bare dobbelt op på jul, glæde og hygge.

Hvad er dit bedste juleminde?

- Jeg synes, jeg har mange gode juleminder. Jeg har et godt minde, fra den første "Tinka" blev vist. Der var en spænding og glæde i det. Det husker jeg ret tydeligt fra 2017.

- Og så har jeg mange gode minder fra mange gode gaver, jeg fik, da jeg var lille.

Når maden brænder på

Hvad er din mest mislykkede jul?

- Der har måske være noget med nogle brunede kartofler. Det er jo sådan noget sukkerlage med smør, og det kan hurtigt blive brændt.

- Men vi gjorde det jo bare om. Der har heldigvis ikke været noget helt kaotisk – og forhåbentlig fortsætter det sådan, siger Albert Rosin Harson med et smil.

Elsker at stå i køkkenet

Hvad er din rolle i julen?

- De senere år har jeg været med inde over maden. Jeg kan godt lide at stå i køkkenet, fordi jeg synes, det er sjovt og hyggeligt. Jeg vil i hvert fald meget gerne stå der igen i år.

Hvad er den bedste gave, du har fået?

- Det må have været et klaver, jeg fik engang. Hvis nogle vil synge flere sange, når vi har danset om juletræet, kan jeg godt sætte mig ved klaveret og spille til, mens jeg kigger i julesalmebogen. Det er meget hyggeligt, lyder det fra Albert Rosin Harson.

"Tinka og sjælens spejl" kan ses hver dag frem til den 24. december på TV 2 og TV 2 Play.

Albert Rosin Harson og Jenna Bagge fik en andenplads i 'Vild med dans' i 2020. Efterfølgende blev de kærester, og i år skal de holde juleaften sammen for første gang. (Arkivfoto).
Albert Rosin Harson og Jenna Bagge fik en andenplads i "Vild med dans" i 2020. Efterfølgende blev de kærester, og i år skal de holde juleaften sammen for første gang. (Arkivfoto).
Powered by Labrador CMS