Michelinmiddag førte til dødsfald

En spansk kvinde er død - og 11 andre gæster syge - efter et michelin-måltid i Valencia.

Den svamp, der på dansk hedder almindelig morkel, mistænkes for at være dødsårsag.
Udgivet Opdateret

Et besøg på michelinrestauranten RiFF i Valencia fik dødelig udgang for en 46-årig spansk kvinde, der spiste på restauranten lørdag.

Hun døde søndag morgen efter et forløb med diarré og opkast, skriver The Telegraph. 11 andre gæster, der spiste på restauranten samme aften har haft lignende symptomer, oplyser spanske sundhedsmyndigheder.

Bag restauranten står mesterkokken Bernd Knöller, der er chokeret og i dyb sorg over dødsfaldet. Han har nu lukket restauranten indtil det er klarlagt, hvad der har forårsaget gæsternes sygdom:

– Jeg har fra start tilbudt mit ubetingede samarbejde med de valencianske sundhedsmyndigheder, så vi kan få opklaret, hvad der er sket og hvad årsagen er, siger Knöller, der er fra Tyskland.

Giftige svampe mistænkes

Den spanske kvinde og hendes familie havde valgt restaurantens gourmetmenu, der blandt andet består af svineøre, rørhatte og forskellige risretter med spiselige svampe.

Og det er netop en svamp, der mistænkes for at have forårsaget kvindens død.

Kvinden har nemlig fået en ret med morkler. En morkel er en svamp, der findes i flere forskellige former og afskygninger, men en række af dem hører under giftige svampe.

Blandt dem er det, der på dansk hedder stenmorkel, som også vokser i Danmark. Det er den, der er på menukortet hos RiFF.

Den skal normalt koges og tørres i lang tid, så den dødelige gift forsvinder. Det spekulerer man i, ikke er gjort tilstrækkeligt her.

Powered by Labrador CMS