Matematikken: Her er 10 næsten perfekte kvinder

Ifølge matematisk udregning - med nogle år på bagen - er her 10 kvinder, der er særdeles smukke i ansigtet.

Model og skuespiller Cara Delevingne er på en tiendeplads, og det er især hendes øjenbryn, der fremhæves som værende tæt på perfekt. Hun er ifølge kirurgen 89,99 procent af topmålet for skønhed. Foto: Scanpix
Model og skuespiller Cara Delevingne er på en tiendeplads, og det er især hendes øjenbryn, der fremhæves som værende tæt på perfekt. Hun er ifølge kirurgen 89,99 procent af topmålet for skønhed. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Mens sangerinden Beyonces fans raser over, at hun ikke er havnet på en stensikker førsteplads, så er der noget at juble over, hvis man er til supermodeller.

En engelsk plastikkirurg har sat sig for at vurdere kendte kvinders skønhed på et mere matematisk plan á la Leonardo Da Vincis legendariske studie i menneskelig anatomi eksemplificeret ved den kendte Vitruvianske Mand.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Ud fra det såkaldte “gyldne forhold“. Grundlaget stammer fra det oldgamle Grækenland og bygger i den anvendte form på en idé om, at man med en udregning af menneskelige detaljer ender nærmest phi, der som tal er 1,618.

Præmissen er, at jo tættere på phi, de udregnede forhold er, jo smukkere er det. Grundtanken blev brugt til udregning af både bygningsværker og kompositionering af kunst – på samme måde som fibonacci-sekvenser.

Det gyldne forhold regnes ud ved at tage to længder og dividere. Allerede sådan er man et langt stykke, og de, der går op i skønhed mener altså, at jo tættere på Phi for eksempel længden af ansigtet divideret med bredden er, jo mere smukt et ansigt har du.

Engelske Dr. Julian De Silva, der med computergenereret hjælp har udført en top 10 over matematisk smukke kvinder, beskriver selv en anden af udregningerne således:

For at blive betragtet som ”smuk” i henhold til udregningerne, skal ørets længde være lig med længden på næsen, og bredden af ​​et øje skal være lig med afstanden mellem øjnene“.

Du kan blive klogere på konceptet hos Da Silva selv:

Det vides ikke, hvor mange kvinder, der indgår i undersøgelsen.

Powered by Labrador CMS