Mary tavs om familiestrid

Kronprinsessen vil under Vietnam-besøget ikke forholde sig til den interne uro i den danske kongefamilie

Udgivet Opdateret

Vietnam har høje målsætninger i kampen mod klimaforandringer, og Danmark har mange af de løsninger, der skal til for at nå dem.

Det siger kronprinsesse Mary under et erhvervsfremstød i netop Vietnam.

Kronprinsessen kalder klimaforandringerne et af verdens største udfordringer, og hun oplever en stor velvilje over for at høre, hvordan danske virksomheder energieffektiviserer.

- Vi bliver mødt med en kæmpe interesse for de løsninger, vi er kommet med. Vi har meget at byde på, siger hun.

Meget længere fremme

Både Danmark og Vietnam har en målsætning om at være klimaneutrale i 2050. Men det danske og det vietnamesiske udgangspunkt for at nå det er vidt forskelligt, lyder det fra kronprinsesse Mary.

- Vi er langt længere fremme. Vi har mange af de løsninger, der skal til for at bidrage til at opnå så stort et mål, siger hun.

Under erhvervsfremstødet bliver kronprinsessen også spurgt til, hvad hun tænker om den uro, der er i den kongelige familie for tiden.

Her bliver der henvist til, at prins Joachims fire børn får frataget deres titler som prinser og prinsesse fra det nye år, hvilket har berørt prinsen, som blandt andet har sagt, at hans børn med fratagelsen er blevet gjort fortræd.

Ingen kommentarer

Men det vil den storsmilende kronprinsesse ikke sige noget om.

- Jeg har ikke yderligere at tilføje til det, jeg allerede har sagt. Så jeg håber, at I ikke er rejst hele denne vej for at stille dette spørgsmål, siger hun.

Kronprins Frederik

Fødsel: Kronprins Frederik er født den 26. maj 1968

Dåb: Kronprinsen er døbt i Holmens Kirke, København den 24. juni 1968 og konfirmeret i Fredensborg Slotskirke den 28. maj 1981.

Ægteskab: Den 14. maj 2004 giftede Kronprinsen sig med frk. Mary Elizabeth Donaldson, som ved brylluppet blev H.K.H. Kronprinsesse Mary Elizabeth af Danmark. Vielsen foregik i Københavns Domkirke og bryllupsfesten blev holdt på Fredensborg Slot.

Børn: ​H.K.H. Prins Christian Valdemar Henri John, født den 15. oktober 2005, og H.K.H. Prinsesse Isabella Henrietta Ingrid Margrethe, født den 21. april 2007. H.K.H. Prins Vincent Frederik Minik Alexander, født den 8. januar 2011 og H.K.H. Prinsesse Josephine Sophia Ivalo Mathilda, født den 8. januar 2011.

Kilde: Kongehuset.dk.

null

Kronprinsessen bliver også foreholdt, at prins Joachims hustru, prinsesse Marie, har sagt, at prinseparrets forhold til kronprinsparret er kompliceret.

Hun ønsker ikke at kommentere, hvordan deres forhold er kompliceret.

Klimaforandringerne er blandt verdens største udfordringer, siger kronprinsessen under et besøg i Vietnam.
Klimaforandringerne er blandt verdens største udfordringer, siger kronprinsessen under et besøg i Vietnam.
Powered by Labrador CMS