Mary afslører: Brød royal etikette i tale til kronprinsen

For kronprinsesse Mary var talen til hendes mand noget helt særligt.

Det var med stolthed, at kronprinsesse Mary fik prisen som årets taler. KLIK VIDERE for at se billeder fra den store fødselsdagsfest. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Udgivet Opdateret

Hendes tale blev rost til skyerne. Hun blev rost for sin brug af humor. Men selvom kronprinsesse Mary endda er blevet hyldet for hendes tale til kronprinsens 50-års fødseldag, men nu afslører hun selv, hvordan hun brød alle regler og normer – inden hun skulle holde talen.

Kronprinsesse Mary afslører nemlig, hvordan hun var nødt til at undskylde sig til sin bordherre for at gå toilettet. Det er helt uhørt i royale sammenhæng, da det er imod den royale etikette at rejse sig under en gallamiddag, skriver TV2.

Men den ellers altid imponerende kronprinsesse var nødt til at bryde regler, normer og etikette for at komme ud på badeværelset – hun var nemlig ekstremt nervøs umiddelbart inden, at hun skulle holde, hvad der måske var hendes livs store tale.

– Efter min første paniske reaktion fik jeg samling på mig selv. Jeg følte meget stærkt, at jeg havde noget, jeg gerne ville fortælle min mand, gæsterne, danskerne og alle, der gerne ville lytte, forklarede Mary ifølge TV2.

Talen vandt en pris

Det er langt fra tilfældigt, at prisen i år netop tilfalder kronprinsessen, fortæller Danske Talers formand, Jesper Troels Jensen, til Kendte.dk.

– Hun får prisen, fordi vi synes, hendes tale en af de bedste, der er blevet holdt i årevis, siger Jesper Troels Jensen og fortsætter:

– Hun demonstrerer i talen, at hun har en høj grad af indlevelsesevne – det som på retoriksprog hedder etos-forøgelse. Hun fortæller om sit hverdagsliv med kronprinsen på en måde, så det virker fuldstændig som din og min hverdag, siger Jesper Troels Jensen.

Powered by Labrador CMS